Karácsonynak kellene megoldani a hajléktalankórház ügyét

Gulyás Gergely szerint a főpolgármester nem megoldást keres, hanem politikai konfliktust generál a Szabolcs utcai kórház ügyében. A miniszter szerint a hajléktalan emberek érdekével is ellentétes, hogy egy „lerobbant épületben kezeljenek hajléktalan emberek”. (Az épületet néhány éve újították fel 385 milliós állami támogatásból.)

Gulyás álhírnek nevezte, – amit a Magyar Nemzetben írtak meg először –, hogy az OGYÉI költözik a kórház helyére, mert a gyógyszerhivatal egy másik épületbe költözik ugyanazon a telken. Azt nem árulta el, milyen kormányszervnek alakítanak ki irodát a kórház épületében.

A miniszter azt is elismételte, hogy június 30-áig hosszabbították meg a kórház bérleti szerződését, de addig másik épületet kell találniuk. Hangsúlyozta, hogy a főváros hónapok óta tud arról, hogy költözniük kell az állami ingatlanból, de szerinte Karácsony Gergely azóta nem tett semmit, csak „leveleket írogatott”. Egyébként többek között neki és két másik miniszternek is azért, hogy az állam ajánljon másik kórháznak használható ingatlant, amit bérelhetnének.

The post Karácsonynak kellene megoldani a hajléktalankórház ügyét first appeared on 24.hu.

…read more


Source:: 24.hu

      

(Visited 1 times, 1 visits today)  „Sok tekintetben csak lábaink számában különbözünk” (X)