Már 14 embert kaptak el a tehervonatokat dézsmáló bandából

Újabb két embert kapcsoltak le a ceglédi nyomozók a helyi, valamint az albertirsai vasútállomáson lévő tehervonatokat fosztogató banda tagjai közül. A ceglédi rendőrök 2019 óta nyomoznak a megdézsmált vagonok ügyében, eddig összesen 14 embert sikerült begyűjteniük.

A gyanú szerint a banda tagjai 2019 év elejétől álltak rá a ceglédi és albertirsai vasútállomáson, valamint a ferencvárosi pályaudvaron várakozó tehervagonokra. Feltörték a szerelvényeket, a zsákmányt járművükbe pakolták, később pedig igyekeztek ezekből pénzt csinálni. A nyomozás adatai szerint az így keresett több mint tízmillió forintot mind egy szálig felélték.

Az elkövetők lakásán és tartózkodási helyén, illetve a gépjárműveikre is kiterjesztett kutatások alkalmával a rendőrök zálogjegyeket, nagy értékű televíziókat, háztartási gépeket, kerékpárokat és okostelefonokat foglaltak le, bűnjelraktárba kerültek az ellopott, de még nem értékesített termékek is, mint ruha és-fehérneműk, autógumik, kozmetikai termékek.

Kapcsolódó
Nyolcvan rendőr ütött rajta a tehervagonokat fosztogató bűnbandán

Az akció során 11 személyt állítottak elő.

A rendőrök lépésről lépésre haladtak a nyomozásban, ellenőrizték a beszerzett információkat, ami újabb felderítést eredményezett. A ceglédi zsaruk kedd hajnalban jutottak el oda, hogy a BRFK munkatársaival közösen újabb két embert sikerült elfogniuk két különböző helyszínen A 34 éves F. Jánost és a 32 éves B. Szabolcsot előállították.

A gyanú szerint a most elfogott két férfi is tevékenyen részt vett a vasútállomásokon veszteglő tehervonatok fosztogatásában. A Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya többrendbeli, üzletszerűen és bűnszövetségben elkövetett lopás bűntettének gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatta ki mindkettőjüket, majd őrizetbe vették őket és kezdeményezték letartóztatásukat.

The post Már 14 embert kaptak el a tehervonatokat dézsmáló bandából first appeared on 24.hu.

…read more


Source:: 24.hu

      

(Visited 1 times, 1 visits today)  Daunte Wright halála: emberöléssel vádolják meg a rendőrt