Szél Bernadett elvenné a szegedi professzor lovagkeresztjét

Több diákja szerint rasszista, szexista, homofób megjegyzéseket tett előadásán a Szegedi Tudományegyetem oktatója, Gulyás László, akit pár hete Áder János államfő a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével tüntetett ki.

Szél Bernadett Facebook-oldalán azt írta, az a minimum, hogy a Magyarságkutató Intézet tudományos tanácsadójától az állami kitüntetést visszavonják. Mivel azonban a Fidesz 2011-ben eltörölte az állami kitüntetések visszavonhatóságát érdemtelenné válás esetén, és mindent meg is tesz azért, hogy ne az érdem, hanem a lojalitás kapjon jutalmat, ehhez törvényjavaslatot kell benyújtania.

Szél Bernadett szerint egy állami kitüntetés azt üzeni a társadalomnak, hogy a viselője erkölcsileg kiérdemelte az elismerést, munkássága példaértékű.

Gulyás László viszont semmilyen erkölcsi elismerést nem érdemel

– írta Szél Bernadett, aki kész erről vitatkozni is Áder Jánossal és a Fidesszel is. Nem érti ugyanis, mitől nemzeti, polgári érték, ha valaki válogatott rasszista, szexista kijelentéseket tesz cigányokra, feketékre, nőkre a diákjainak.

Szél Bernadett arra utalt, hogy az államfő a szegedi oktatónak nemcsak a magyarság történetével kapcsolatos kutatásait, hanem oktatói    „a nemzeti, polgári értékrendet közvetítő” publikációit is elismerte, amikor a kitüntetést adományozta, Orbán Viktor ellenjegyzésével.

Kapcsolódó
„Utálom a cigányokat, de a Győzikét végképp” – hallgatók szerint rasszista, szexista kijelentéseket tett az SZTE egyik oktatója

Négy hallgató bepanaszolta Gulyást. Az oktató szerint akinek nem tetszik a polgári konzervatív értékrend, az azonnal adja le az óráját.

The post Szél Bernadett elvenné a szegedi professzor lovagkeresztjét first appeared on 24.hu.

…read more


Source:: 24.hu

      

(Visited 1 times, 1 visits today)  Mától elmondhatja az Európai Uniónak, pontosan mit gondol róla