45 milliárd forint a kórházak tartozása

A magyarországi kórházak lejárt adósságállománya jelenleg mintegy 45 milliárd forint. Tíz hónap alatt úgy nőtt közel negyvenmilliárd forinttal a tartozásállomány, hogy az év nagy részében a fekvőbeteg-intézmények szinte csak Covid-ellátást és halaszthatatlan műtéteket végeztek, írják az ETOSZ, a MediKlaszter és az Orvostechnikai Szövetség közös közleményében.

„A járványhullám közepén kritikus helyzetbe kerültek az egészségügyi intézmények beszállítói. A kórházi tartozások rendezésének további halasztása nemcsak a beszállítókra nézve hátrányos, hanem az egészségügyi ellátórendszer zavartalan működését is veszélyezteti. A Covid-pandémia negyedik hulláma miatt különösen fontos, hogy a cégek azonnal tudjanak reagálni a kórházak gyorsan változó eszközigényére” – írják a közleményben.

Megemlítik azt is, hogy a kórházak fizetőképességének problémája nem új keletű, hanem már évtizedek óta fennáll, de a járvány okozta jelenlegi bizonytalan helyzetben kiemelten fontos lenne, hogy a vállalkozások megkapják a leszállított termékek jogos ellenértékét. A kifizetések elmaradása a kisebb vállalkozásokat csődbe viheti, de már a nagyobb cégeknek is pénzügyi nehézségeket okoz.

…read more


Source:: 444.hu

      

(Visited 1 times, 1 visits today)
Dancing with the Stars első élő show szeptember 25-én!

  Ötödik Európa-liga meccsét is elveszítette a Fradi