612 irakit visznek haza Minszkből

612 irakit szállítanak vissza Irakba a fehérorosz fővárosból, Minszkből az Iraqi Airways légitársaság két járatán – közölte Irak moszkvai nagykövetsége a TASZSZ orosz hírügynökséggel.

A minszki repülőtér sajtószolgálata korábban közölte: csütörtökön és pénteken a Fehéroroszországon keresztül az Európai Unió területére bejutni próbálókat szállítanak vissza az Iraqi Airways légitársaság két járatán.

Az orosz hírügynökség szerint az elmúlt egy héten több mint 500 ember hagyta el Fehéroroszországot. Aljakszej Bjahun, a fehérorosz belügyminisztérium állampolgársági és bevándorlási ügyekkel foglalkozó osztályának vezetője szerint a naponta, csoportokban hagyják el az országot.

Fehéroroszországban a lengyel, a litván és a lett határnál emberek ezrei követelik, hogy beléphessenek az EU-ba, amit a lengyel és a balti hatóságok megakadályoznak. Az EU szerint a fehérorosz vezetés az ellene hozott szankciókra válaszul szánt szándékkal idézett elő konfliktust a határon, és ezrével szállította a migránsokat a Közel-Keletről Fehéroroszországba, hogy nyomást gyakoroljon az unióra. Válaszul az EU tovább bővítette a minszki vezetés elleni szankciókat. A fehérorosz kormány tagadja, hogy köze lenne a kialakult helyzethez. (MTI)

…read more


Source:: 444.hu

      

(Visited 1 times, 1 visits today)
Dancing with the Stars első élő show szeptember 25-én!

  Egyre több a mikroműanyag a Tiszában