A zuglói Tóth Csaba emberének tartott Békefi Lászlót akarta benyomni az MSZP a terézvárosi vagyonkezelő igazgatóságba

Váratlanul azzal állt elő a terézvárosi MSZP-frakció a csütörtöki testületi ülésen, hogy találtak egy kiváló jelöltet a kerület vagyonkezelő igazgatóságába. Be is nyújtották a javaslatot, a választásuk némileg meglepő: Békefi László Tamás.

Ha nem ismerős a név, akkor egy kis memória frissítés. A Hadházy Ákos–Tóth Csaba előválasztási vitában Hadházy bedobta az Első Lépés Inkubátorház Alapítvány nevét, ami megvett egy 26 ezer négyzetméteres gyártelepet. Erre az ingatlanra később Tóth Csaba cégének jegyeztek be vételi jogot. Ez praktikusan azt jelenti, hogy a szocialista képviselő cége bármikor megszerezhetné a több százmilliót érő gyártelepet, viszont amíg ez nem történik meg, addig nem kell feltüntetnie a vagyonnyilatkozatában a saját tulajdonaként.

A gyárteleptulajdonos alapítványt három olyan férfihez köthető, akik Tóth Csaba 2014-es megválasztása óta fontos szerephez jutottak Zuglóban.

  • Hajdú Flórián már a második ciklusát tölti alpolgármesterként a kerületben,
  • Funtig Zoltánt a parkolási díjak behajtásával bízta meg a kerület. Az ügyvéd annak ellenére, hogy az MSZP-hez kötődött, 2014-ben dolgozott az Emminek, majd a Kliknek is, valamint az állami földekből is jutott neki 84 hektár Veszprém megyében
  • Békefi László pedig Zugló átláthatósági biztosa havi 300 ezer forintért. (Hogy milyen tevékenységet végez, az nem egészen világos. A Szabad Európának nyilatkozó zuglói momentumos alpolgármester, Rózsa András például még nem látott tőle beszámolót.)

Hadházy Ákos akkor azt mondta, hogy szerinte az egész konstrukció arra jó, hogy Tóth Csaba el tudjon titkolni egy több százmilliós vagyonelemet, de akár az adóelkerülés vagy a pénzmosás gyanúja is felmerülhet. „Van egy alsó hangon 500 millió forintot érő gyártelep, ahol ő – nem tisztességesen, de ügyesen – úgy intézte, hogy ez a vagyon az érdekkörébe került, teljes befolyása van erre a vagyonra, de nem szerepel sem a vagyonnyilatkozatában, sem pedig a céges adatbázisban” –mondta Hadházy a vita után a 444-nek. Ezután sorra léptek ki Tóth Csaba mögül az addig őt támogató pártok, majd ő maga is visszalépett.

  Polt Péter megszüntette az eljárást Mészáros Lőrinc környezetszennyező cégével szemben

Az MSZP terézvárosi szervezete a fent említett alapítvány egyik vezetőjét, Békefi Lászlót, „Zugló átláthatósági biztosát” látta volna szívesen a kerület vagyonkezelő igazgatóságában. A testületi ülésen a DK támogatta a jelöltést, csakhogy Soproni Tamás, a kerület momentumos polgármestere – felidézve a zuglói történéseket – jelezte, hogy nem tartja megfelelően a posztra Békefit. Másfél órás vita után végül Soproni és a fideszes képviselők megakadályozták Békefi jelöltését.

…read more


Source:: 444.hu

      

(Visited 1 times, 2 visits today)
Dancing with the Stars első élő show szeptember 25-én!