Az Európai Bizottság uniós bűncselekményekké nyilvánítaná a nemi orientáción alapuló gyűlöletbeszédet és gyűlöletbűncselekményeket

Az Európai Bizottság jövő év elején olyan, a nők elleni erőszak megelőzéséről és leküzdéséről szóló irányelv-javaslatot terjeszt elő, amely az Isztambuli Egyezmény célkitűzéseire épül, mindezt Helena Dalli egyenlőségért felelős uniós biztos jelentette be az Európai Parlament plenáris ülésén.

Elmondta, hogy az Európai Bizottság már több intézkedést fogadott el, amelyek komoly változást hoznak a nők számára, és előmozdítják az „egyenlőség unióját” amely mentes a nők és lányok elleni erőszak minden formájától. „Az Európa Tanács Isztambuli Egyezménye az EU számára mindig követendő mércét jelent.”

Dalli arról is beszélt, hogy a bizottság decemberben további javaslatot terjeszt elő, ami szerint a nemi orientáción alapuló gyűlöletbeszédet és gyűlöletbűncselekményeket uniós bűncselekményeknek nyilvánítanák. Az Európai Bizottság ezenkívül javaslatokat fog még benyújtani az online térben történő erőszak megelőzésére és a gyerekek korai oktatására a témában.

Az MTI beszámolója szerint Járóka Lívia a Fidesz uniós parlamenti képviselője felszólalásában úgy fogalmazott, „mindenki egyetért azzal, hogy közös célunk a nők elleni erőszak felszámolása”, de szerinte „az Isztambuli Egyezmény kitételeinek kötelezővé tétele megosztó, mert olyan ideológiailag vezérelt elemeket tartalmaz, amelyek elfogadhatatlanok azoknak a keresztény elveket valló konzervatív közösségeknek, akik többek között az EP tagjai is”.

Hogy pontosan milyen elemekre gondolt, az az MTI beszámolójából nem derül ki, csak az, hogy Járóka szerint „az egyezmény nem képes megteremteni az európai egységet, mivel nem konszenzusos megoldásokat ajánl, hanem ideológiai harcot szít”.

(MTI)

…read more


Source:: 444.hu

      

(Visited 1 times, 1 visits today)
Dancing with the Stars első élő show szeptember 25-én!

  Meghalt a koronatanú, aki talán az igazságot kottyintotta el, így nem nyomoznak tovább a félmilliós csirkeszárnypörköltjéről híres roma szervezet ügyében