Gulyás Gergely szerint az új német kormány irányvonala szemben áll a közép-európai társadalmak meggyőződésével

Az új német politikai irányvonal szemben áll nemcsak a magyar kormány politikájával, hanem a közép-európai társadalmak meggyőződésével, mindazzal, amit értékről, családról, integrációról és migrációról gondolnak – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Gulyás Gergely a Polgári Magyarországért Alapítvány Németország választott című konferenciáján azt mondta: az új német kormányprogram nem európai, hanem kifejezetten nyugat-európai program, és „rendkívül távol áll attól, amit Európa középső felén a világról és a társadalmakról gondolunk”.

Szerinte az új német kormány egyértelműen Európai Egyesült Államokat akar, igaz, legalább nyíltan teszi ezt, és „nem lopakodó hatáskörbővítéssel” képzeli el az európai intézmények hatalmának kiterjesztését és a tagállami hatáskörök gyengítését.

Németország olyan változtatásokat szorgalmaz, amiket csak és kizárólag a tagállami szerződések módosításával lehet elérni, és nem Magyarország az egyetlen ország, amelyik egy ilyen szerződésmódosításhoz (amíg jobboldali, kereszténydemokrata, polgári kormánya van) biztosan nem járul hozzá – mondta Gulyás. (MTI)

…read more


Source:: 444.hu

      

(Visited 1 times, 1 visits today)
Dancing with the Stars első élő show szeptember 25-én!

  Gyorsteszteket kapnak a háziorvosok