Karácsonyék 12 milliárdos büntetés róttak ki a kormányra bliccelés miatt, amit be fognak mondani a BKK járatain

Már a meghívó megnyitásának pillanatában érezni lehetett, hogy ebből csak valami klassz dolog sülhet ki: Karácsony Gergely főpolgármester és a budapesti ellenzéki képviselőjelöltek „Bliccel a kormány! – Fizessen pótdíjat!” címmel tart „látványos akcióval egybekötött sajtótájékoztatót” a Várban.

Mi lehet gyümölcsözőbb húzás egy politikustól, mint a BKV-ellenőr minden választónak szimpatikus szerepében fellépni? Talán ha végbéltükrözést és teljeskörű adóellenőrzést ígértek volna. De így is több tucatnyi kamerás stábot sikerült felcsábítani a Várba, akik szerencsére nem érkeztek hiába, ugyanis olyan jelenetet rögzíthettek, ami a kortárs politika lényegét volt képes abszolúte szájbarágásmentesen összefoglalni.

A helyszín a Karmelita kolostor előtti, a kormányzati építkezések miatt kordonokkal határolt tér volt, ahol öt budapesti ellenzéki képviselőjelölt, a momentumos Hajnal Miklós, a DK-s Oláh Lajos és Varju László, a Szikra Mozgalmas Jámbor András és a párbeszédes Szabó Tímea várakozott egy dohányzóasztal méretűre nagyított 12 milliárdos összegről szóló BKK-s büntetőcetlit, hivatalos nevén pótdíjelismervényt tartva maguk elé.

A kellék nagyjából el is döntötte, mekkora látványosságra számíthatunk, így már csak azon imádkoztam magamban, hogy legalább ahhoz legyen eszük, hogy ha már ez a poén, akkor váratlanul mindegyik húzzon fel egy karszalagot. Nem tették, ehelyett pár perc múlva befutott Karácsony főpolgármester, a momentumos Tóth Endre, az LMP-s Csárdi Antal és a párbeszédes Tordai Bence. De nem egymagukban.

Hiszen ahogy a klasszikus vicc mondja

Három ember megy az utcán, melyikük a magyar politikus? Aki előtt rákjárásban halad egy botra rögzített okostelefonnal lájvozó negyedik.

Az érkező csapat körül lájvozó segéderők raja gomolygott. Olyanok voltak, mint a cápákkal úszó kalauzhalak, vagy a nagyméretű afrikai kérődzők körül repkedő nyűvágó madarak. De a csőnadrágos asszisztensek sajnos nem szedtek ki élősködőket a főnökük orr- és fülnyílásából, vagy ételmaradékot a fogaik közül, hogy utána jóízűen elfogyasszák azokat, sőt sajnos a szőrzetükben sem kotorásztak. Cserébe egyik kezükben telefont tartva olyan gyakorlottan mentek hátrafelé, mint egy csapat tapasztalt folyami rák.

  Több mint kétezerszer töltötte ki a Fidesz petícióját kamu adatokkal a Nerbot

…read more


Source:: 444.hu

      

(Visited 1 times, 1 visits today)
Dancing with the Stars első élő show szeptember 25-én!