Olaszországban telepedhet le „az afgán lány”

Olaszország befogadta „az afgán lány” néven elhíresült Sarbat Gulátírja a Reuters az olasz miniszterelnök, Mario Draghi hivatalának közleménye alapján. Az olasz kormány azt követően lépett közbe, hogy Gula segítséget kért ahhoz, hogy elhagyhassa Afganisztánt, miután a tálibok augusztusban átvették a hatalmat. Hozzátették, Olaszország Gula kívül más afgán állampolgárokat is befogadott.

A National Geographic fotósa, Steve McCurry 1984-ben fotózta le az akkor 12 éves Gulát egy menekülttáborban az afgán-pakisztáni határon. Gula családja 1979-ben menekült Pakisztánba több ezer más afgán családdal együtt, amikor a szovjet csapatok megszállták Afganisztánt.

Haroon Sabawoon / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP Sarbat Gula 2016-ban 

McCurry nem tudta a lány nevét, és hiába utazott vissza többször is a területre, nem sikerült a nyomára bukkanni, mígnem 2002-ben megtalálta, és újra képet készíthetett róla, a férje engedélyével.

2015-ben aztán a pakisztáni kormány elkezdte felkutatni azokat az afgán menekülteket, akik állítólag hamis papírokat használva szereztek pakisztáni állampolgárságot, és ekkor előkerült Gula neve is. McCurry közbenjárása ellenére 2016-ban a négy évvel korábban megözvegyült nőt Afganisztánba deportálták.

The post Olaszországban telepedhet le „az afgán lány” first appeared on 24.hu.

…read more


Source:: 24.hu

      

(Visited 1 times, 1 visits today)
Dancing with the Stars első élő show szeptember 25-én!

  Havi 280 forintért kínál minilakásokat az IKEA Japánban