Polt Péter megszüntette az eljárást Mészáros Lőrinc környezetszennyező cégével szemben

Polt Péter legfőbb ügyész megszüntette az eljárást Mészáros Lőrinc cégének környezetszennyezésével kapcsolatban mondván, hogy időközben Mészáros megszüntette a környezetkárosító tevékenységét, számolt be Szél Bernadett a Facebook-oldalán.

Két évvel ezelőtt Szél Bernadett tett feljelentést, amiért a Mészároshoz tartozó VIRESOL Kft. telephelyéről „rendszeresen/folyamatosan történik tisztítatlan, magas szervesanyag koncentrációjú szennyvízkibocsátás”, ami 2019 júliusában tömeges halpusztulást, novemberben pedig emberek egészségét is veszélyeztető mérgesgáz-szennyezést okozott, amit a katasztrófavédelem is megerősített.

Szél Bernadett szerint a rendőrség egyszerűen bevárta, amíg Mészáros cége felhagy a szennyezéssel, majd lezárta az ügyet, amiről egyébként őt mint feljelentőt nem is tájékoztatták.

A képviselő a posztban arról is ír, hogy miközben a VIRESOL szennyezte a környzetet hatalmas állami támogatásokat szakított le. 2020 novemberében az Egészségipari Támogatási Program keretében 406 millió forintot adott a kormány a cégnek kapacitásbővítésre. 2020 decemberében 1,3 milliárd vissza nem térítendő beruházási támogatást kapott a VIRESOL, amit az Átlátszó vett észre, majd idén májusban a Külügytől kapott 220 millió forintot a válságból való kilábalás címszó alatt. Emellett pedig szintén járványra való hivatkozással az Eximbanktól két részletben kapott 2,5 milliárdos kedvezményes kölcsönt.

…read more


Source:: 444.hu

      

(Visited 1 times, 1 visits today)
Dancing with the Stars első élő show szeptember 25-én!

  Kitartóan bíznak immunrendszerükben az oltásellenesek