Üzembiztos receptből sütötték, jól is sikerült az első magyar karácsonyi romkom

Remek dolog, hogy Tiszeker Dániel és csapata felfedezte azt a hiányt, miszerint nekünk, magyaroknak nincsen még saját karácsonyi romantikus filmünk. Olyasféle hiány ez, amire úgy csodálkozik rá az ember, hogy jé, tényleg – hisz amíg ők nem mondták, sosem fogalmazódott meg bennünk, így is van annyi néznivaló az ünnepekkor, hogy csak győzzük bejglivel. Vannak klasszikusok, amelyeket untig ismerünk, és mégis muszáj évről évre újranézni. Mellettük minden évben versenyez a figyelmünkért egy-két vonatkozó nemzetközi mozipremier, ráadásul ebbe az eleve zsúfolt időszakba pár éve már a streaming is kőkeményen beszállt: a Netflix önmagában annyi karácsonyi tartalmat szállít, hogy az kis beosztással kitart november elejétől január végéig. És bár a karácsonyi filmek ritkán tudnak igazán maradandót alkotni – azokból lesznek, ugye, az említett klasszikusok –, olyan kötelező elemei ezek a filmművészetnek, amibe nagyon itt volt az ideje becsatlakozni nekünk, magyaroknak is. A Nagykarácsony ezt a feladatott jött ellátni, és szolgálatát oly pontosan látta el, mint egy tűzoltóbrigád.

Intercom Szabó Kimmel Tamás

Merthogy a Nagykarácsony főszereplője egy tűzoltó, Arnold (Ötvös András), akinek igazi élethivatása a lánglovag-lét, történetünk kezdetén épp egy zárlatos adventi koszorú – mert van ilyen – okozta lakástűzből ment ki egy fiatal nőt. Arnold a brigádja legjobbja, kollégái felnéznek rá, főnökei szeretik, ő pedig egyetlen dologért rajong annyira, mint a munkájáért: barátnőjéért, Zsófiért (Rujder Vivien), aki tévériporterként dolgozik. Legutóbbi interjúalanya Szabó Kimmel Tamás, a filmsztár – akit döbbenetes meglepetésre nem más, mint Szabó Kimmel Tamás alakít –, aki épp minden csapból folyik, minthogy közeleg a bemutatója a filmnek, amelyben egy szívtipró tűzoltót alakít. Ez később még fontos lesz, de történetünk kezdetén Arnoldot ez még kevéssé érdekli, jobb dolga van annál, titkos akcióra készül: meg akarja kérni Zsófi kezét. Zsófi ugyanakkor ezen az estén egészen mást tervezett, és Arnold gyűrűsdobozzal a kezében kizuhan a tűzoltódaru kosarából, amikor barátnőjét félrelépésen kapja. Nem esik baja, legalábbis fizikailag nem, az esetről ugyanakkor hamar kiderül, hogy több, mint szerelmi csalódás: Arnold brutálisan tériszonyos lesz a zuhanás után. Arnold főnöke persze rájön, és, hogy mentse a fiú irháját, kivezényli a karácsonyi vásár, és az ott tartandó gyerekműsor biztosítására. Érkezése után a műsort rendező tanárnénit, Esztert (Zsigmond Emőke) sikerül rövid úton bajba sodornia, hogy aztán együtt mentsék a menthetőt, Eszter pedig a tériszony leküzdésében próbál segíteni Arnoldnak.

  Nem tágít a télies időjárás: hó, havas eső is várható a következő órákban
Intercom Ötvös András és Rujder Vivien

Ahogy az sejthető, a játék az ő bimbózó románcukra megy ki, de nem csak az övékre: tisztességes karácsonyi filmben ugyanis legalább három párnak illik drukkolni. A Nagykarácsonyban sincs ez másként, Arnold és Eszter mellett a vásár egyik árusa (Scherer Péter) és a műsor egyik gyerekszereplőjének egyedülálló anyukája (Pokorny Lia) is ismerkedik, és a nagyöreg Igazából szerelem könyvéből is tanulva a gyerekszereplők között is szövődik egy apró gyerekszerelem. A Nagykarácsony nagyon ügyes abban, hogy tudja: ezek …read more


Source:: 24.hu

      

(Visited 1 times, 1 visits today)
Dancing with the Stars első élő show szeptember 25-én!