Újra 1499 forintba kerülhet a csirkemellfilé az árplafon miatt

Összeszedte a napi.hu a hipermarketek októberi akciós újságai segítségével, hogy mennyibe kerültek akkor azok a termékek, amelyeket árplafonnal rögzítene a kormány. Az elszálló élelmiszerárak miatt bevezetett élelmiszerstopos rendelet szerint nem az akciós, hanem a „rendes”, október 15-én alkalmazott árat kell visszaállítani a boltokban, február 1-jétől május 1-jéig a boltokban.

Eszerint a csirkemellfilé kilója az Aldiban, a Lidlben és a Tescóban egyaránt 1499 forint volt eredetileg, ezt hirdették akciósan 1289 forintért, vagyis itt 1499 forintra kell visszaállniuk a boltoknak. A csirkefarhátot a Pennyben 249 forintért adták akciósan, a rendes kilónkénti ára 289 forint volt.

A Sparban a napraforgó-étolajt 799 forint helyett 699 forintért hirdették. A Tescoban a saját márkás 2,8 százalékos tej akciósan 215 forint volt, ezt 289 forintról vitték le.

Ezek az árak némiképp eltérnek a Központi Statisztikai Hivatal októberi átlagáraitól: ott a csirkemellfilé kilónkénti árát például 1600 forintban tüntették fel, vagyis a hipermarketeknél ennél olcsóbban beszerezhető, de a tejnél és az étolajnál a KSH mért pár forinttal alacsonyabb árakat.

The post Újra 1499 forintba kerülhet a csirkemellfilé az árplafon miatt first appeared on 24.hu.

…read more


Source:: 24.hu

      

(Visited 1 times, 1 visits today)
Dancing with the Stars első élő show szeptember 25-én!