Felzárkóztak Liszicsanszkra az orosz csapatok

Szenvednek az emberutánpótlással az oroszok. Az Institute for the Study of War elemzői szerint továbbra is komoly gondokat okoz a veszteségek pótlása és a frontalakulatok megerősítése, ez már az orosz másodlagos nyilvánosságban is téma. Elemzésükben Jurij Kotyjenok orosz katonabloggert hivatkozzák, aki szerint frissen toborzott, kiképzetlen katonákkal töltik fel a frontalakulatokat, pedig oda jól képzett gyalogos harcászatban tapasztalt katonák kellenének. Az ISW megjegyzése szerint ilyeneket aligha lesznek képesek gyorsan, kellő mennyiségben toborozni és bevetni.

A toborzás nehézségeire utal, hogy az ukrán hírszerzés szerint a szakadár luhanszki “népköztársaságban” a hatóságok gázszivárgásokat rendeznek, hogy így kényszerítsék elő rejtekükből a kényszermozgósítás elől bujkálókat. Az ukrán katonai hírszerzés szerint a megszállt Zaporizzsja területén, Tokmak városában pedig az orosz katonák a helyi ukrán orvosoktól kérnek igazolásokat arról, hogy alkalmatlanok a további katonai szolgálatra.

Mindezen nehézségek ellenére a jelen állás szerint az orosz hadsereg legalább utolsó, minimális célkitűzését, Luhanszk megye területének teljes megszállását elérheti.

…read more


Source:: 444.hu

      

(Visited 1 times, 1 visits today)
Dancing with the Stars első élő show szeptember 25-én!