Putyin a luxusnyaralójához ellopott magának egy vízesést is

Az OCCRP és a Meduza orosz nyelvű lap birtokába került két építőipari cég több ezer emailje, ami alapján Vlagyimir Putyin újabb luxusingatlanára derült fény, ami elképesztő fényűzést mutat.

Az orosz diktátor a több épületből álló „horgászházához” lopott magának egy saját vízesést is.

A Guardian cikke szerint vannak bidék, amik darabonként 10 800 dollárba (kb. 4 millió forintba) és zuhanyrózsák, amik 4600 dollárba (1,75 millió forintba) kerülnek. Aztán ott van a 110 ezer dolláros (kb. 42 millió forintos) Fior di Bosco márványból álló padló és a fedett medence, amibe egy dekoratív vízesés folyik az első emeletről.

A Dozsgy független orosz tévécsatorna hat éve arról számolt be, hogy az észak-oroszországi Karélia régió erdőinek mélyén az építészek által alázatosan „halászkunyhónak” nevezett nyaralóról a helyiek széles körben „Putyin dácsájaként” beszéltek.

Míg az orosz elnök a brit kormány elemzése szerint csak néhány vagyontárgyat vett hivatalosan a nevére – köztük egy kis szentpétervári lakást, két, 1950-es évekbeli szovjet autót, egy utánfutót és egy kis garázst – meg a kb. évi 130 ezer dolláros (kb. 50 millió forint) elnöki fizetést, addig a Dozsgy arról számolt be, hogy Putyin ebben a luxusingatlanban szokott lazítani.

A ház egy részét füves tető borítja, hogy az égből leselkedőket megtévessze, de helikopterleszálló is van rajta. Az alaprajzok, a tervrajzok és a belsőépítészeti tervek szerint az egyik, hat hálószobás ház építése tavaly indult, és az egész féldrágakövekkel van befűzve: például lapis lazulival, egy mélykék drágakővel, aminek egyesek gyógyító erőt tulajdonítanak, illetve a labradorit nevű világító kristállyal, amiről egyesek azt tartják, hogy enyhíti a szorongást és a stresszt.

A kiszivárgott e-mailekben található dokumentumok szerint egy csúcskategóriás orosz lakberendező ügynökség, a FullHouseDesign vezette a projektet, bár a cég tulajdonosa azt állította az OCCRP-nek, hogy nem emlékszik semmiféle érintettségre.

A környező területeken található egy második új épület is, amit az orosz földhivatal 2018-ban „pajtaként” írt le, de a kiszivárogtatások szerint egy modern, 2 szintes épületről van szó, amely hatalmas szórakozóhelynek tűnik, egy nyitott terű, több mint 200 m2-es étkezővel. Üveg válaszfal választja el a nagy étkezőt a jól felszerelt, modern, profi konyhától. Tartozik hozzá egy privát sörfőzde is egy 345 ezer eurós (kb. 140 millió forintos) osztrák sörfőző berendezéssel is, ami napi 47 liter sört tud készíteni, a második emeleten pedig a Ladoga-tóra néző teázó van.

Tavaly elkezdődött egy különálló, 2 szintes épület építése is, ami további konyhai eszközöket, valamint hal-, hús- és zöldségtárolót is tartalmaz. Négy szerény hálószoba van benne összecsukható ágyakkal a személyzetnek. A közelben szarvasmarhafarm is van, ahol egy helyi forrás szerint wagyut állítanak elő japán marhákból.

A „pajtában” két kis medence van, de egy ösvény is levezet a Ladoga-tó természetes vízeséshez is, ahol egy hangulatos pavilon nyújt menedéket a napfénytől.

A vízesés korábban népszerű turisztikai látványosság volt, de ma már szigorúan el van zárva a nyilvánosság elől. Az általános építési munkákat egy dokumentum …read more


Source:: 444.hu

      

(Visited 1 times, 1 visits today)
Dancing with the Stars első élő show szeptember 25-én!