Telegdy a hatodik lett, újabb három döntős az úszóvébén

Csütörtökön több magyarért is szoríthattunk a budapesti vizes vébén.

Kapcsolódó
Milák ismét szédületesen úszott, a legjobb idővel döntős 100 pillangón

Nem akadt riválisa a 100 pillangó elődöntőjében.

A férfi 200 méteres hátúszás fináléjába két magyar, Telegdy Ádám és Kovács Benedek is bekerült. Az első 50 méter után a francia Mewen Tomac fordult először, féltávnál már az amerikai Ryan Murphy állt az élen – a két magyar a hatodik-hetedik pozícióban haladt. Murphy nagy előnnyel haladt az aranyérem felé, és végül 1:54.52 perces idővel nyert a brit Luke Greenbank és az amerikai Shaine Casas előtt. Telegdy 1:56.91 perces idővel a hatodik, Kovács 1:58.52-vel a nyolcadik lett.

Alapvetően nem vagyok nagyon elégedetlen, a szerdai úszásból éreztem, hogy egyéni csúcs nem lesz ezen a világbajnokságon.

Az olimpia óta tudtam kétszer 1:56-ot úszni, de nekem az álomhatár az 1:55 lenne. Nem sürget senki és semmi, élvezem, amit csinálok, ami szerintem szerencsés dolog” – nyilatkozta az M4 Sport kamerája előtt Telegdy Ádám

Kovács Benedek az úszást úgy értékelte, nagyon rossz volt, bár ha azt veszi, hogy rövid időn belül harmadszor úszta le a távot, már viszonylag tűrhető.

„100 méterig még éreztem, hogy ez jó, de aztán a lábaim teljesen kikészültek. Nem volt még háromszori versenyterhelésem soha. De nem lehetek elégedetlen, kb a huszadik idővel érkeztem. Szóval elégedett vagyok.”

A női 200 méteres hátúszás elődöntőjében Molnár Dóra és Burián Katalin ugyanabban a futamban szállt medencébe, előbbi 2:09.94 perccel a 4., utóbbi 2:10.07-te az 5. helyen ért célba, ezzel mindketten ott lesznek a péntek esti fináléban.

„Amikor felnéztem a táblára, akkor sejtettem, hogy sikerült beúsznom magam a döntőbe. De elhinni fantasztikus és hihetetlen. Reggel már számítottam arra, hogy van esélyem bejutni, nagyon örülök, hogy sikerült.

Remélem, hogy ennél jobb időt úszhatok a döntőben, de már ez is nagy eredmény

– nyilatkozta az M4 Sportnak Molnár Dóra.

Burián Katalin arra panaszkodott, hogy amíg reggel tök jólesett neki az úszás, ezúttal nagyon elsavasodott a végére.

Kapcsolódó
A döntőbe jutó Burián: Mentálisan nem vagyok a topon, rástresszelek erre a vébére

A döntőnek örül, az idejének már kevésbé. Nem is élvezte annyira az elődöntős úszását.

Férfi 50 gyorson Szabó Szebasztián nagy egyéni csúcsot úszva 21.81 másodperccel csapott célba, ezzel futamában a negyedik lett, összesítésben pedig a hetedik idővel került be a fináléba.

Jó volt, bár nem mondanám, hogy tökéletes. Büszke vagyok, ez elég jó idő

– nyilatkozta Szabó.


A női 100 méteres gyorsúszást az ausztrál Mollie O’Callaghan nyerte meg (eddig csak váltóban szerzett olimpiai és vb-aranyat) a svéd Sarah Sjöström előtt, aki a negyedik világbajnoki ezüstjét szerezte ebben a számban.

Kapcsolódó
Óriási hajrá, 31 éve nem …read more

Source:: 24.hu

      

(Visited 1 times, 1 visits today)
Dancing with the Stars első élő show szeptember 25-én!