Pisztáciával lett világbajnok, de kovászos uborkából és tejfölből is készít fagyit

Minden út Rómába vezet?

Ahhoz, hogy valaki egy jó fagyikészítési alapot elsajátítson, már nem feltétlenül kell kimennie Olaszországba. Ettől függetlenül azt javaslom mindenkinek, hogy a lehető legtöbb helyre menjen el tanulni, ahova csak tud. Sokszor mondom a baráti körömben, hogy szeretnék elmenni képzésre, ilyenkor gyakran visszakérdeznek: »Te már hova?«. Mindig azt felelem, hogy van még hova tanulni. Ha csak megismerünk egy új alapanyagot, egy más számolási technikát, már megérte.

Fő a természetesség!

Arra bíztatok mindenkit, ne csak reklámszinten hirdessük, hogy természetes alapanyagokból készítünk fagylaltot, hanem tényleg figyeljünk oda erre. Nincs szükségünk színezékre, aromára, és sajtporra sem a sajttorta fagyihoz. Utóbbit lehet készíteni például camembert-ből, vagy másféle sajtból is. Nemrég készítettem egy kovászos uborka fagylaltot, ami nyilván nagyon megosztó lett. Egy része a vendégkörnek azt mondja, hogy fújj, nem. Egy másik része meg alig várja, hogy megkóstolja, és aki eleve szereti a kovászos uborkát, rajong érte.

Nekik sem jó a kánikula

Sokan azt gondolják, hogy ha 40 fok van, jó a fagyisoknak. Valójában nem ez a helyzet. Nekünk igazából a lehető legjobb idő, amikor a tartós 5-10 fok után beköszönt az első tavaszi, illetve nyári 20-25 fokos meleg. A kánikulában az emberek mennek a strandra, elvonulnak hűvösebb helyekre vagy bárhova, csak nem a fagyizóba és cukrászdába.

A csokoládén és a vanílián túl is van élet

A kovászos uborka mellett készítettem már zöldfűszeres fetafagylaltot, extraszűz olívaolajjal és himalája sóval, de tervben van a paradicsomfagylalt chilivel és bazsalikommal, illetve egy cheddar fagylalt jalapeno paprikával is. (…) A tejfölfagylalt amúgy nagy kedvencem, illetve a citromos avokádófagyit is szeretem.

The post Pisztáciával lett világbajnok, de kovászos uborkából és tejfölből is készít fagyit first appeared on 24.hu.

…read more


Source:: 24.hu

      

(Visited 1 times, 1 visits today)
Dancing with the Stars első élő show szeptember 25-én!