Azonnali: Szijjártó egy rosszul sikerült Fox News interjú miatt hívta vissza a követségi alkalmazottat

Július 21-én interjút adott a jobboldali Fox News amerikai hírcsatornának Szijjártó Péter. A beszélgetés az európai gázfelhasználásról, a háborúról és az energiaválságról szólt, azonban a külügyminiszter mégsem volt elégedett, ezért hazahívtak egy követségi alkalmazottat – értesült az Azonnali.

Az interjú rossz szervezéséért a washingtoni magyar nagykövetségről hívták vissza a nemrég kihelyezett fiatal diplomatát, akinek a nevét személyiségi jogi okok miatt nem közölte a portál.

Az Azonnali úgy tudja, hogy Szijjártónak két problémája volt:

  • nem a stúdióban kérdezték, „csak” kapcsolták élő adásban,
  • továbbá a beszélgetés bő húsz perccel később kezdődött, mint ahogy ő tudta, így felesleges várakozásra kényszerült.

Szijjártó a közelmúltban két munkatársától is megvált: Kudrjavcev Jenőnek azért kellett mennie, mert nem megfelelő minőségű felkészítőt írt a miniszter taskenti látogatása elé, ugyanis az üzbég fél egy olyan ügyet is felvetett, ami nem szerepelt az anyagban, Sipos Balázst,a Dél-Koreáért is felelős főosztály vezetőjét azért rúgták ki, mert a Hableány katasztrófája után nem adott megfelelő hangnemű kommunikációs felkészítőt a miniszternek.

The post Azonnali: Szijjártó egy rosszul sikerült Fox News interjú miatt hívta vissza a követségi alkalmazottat first appeared on 24.hu.

…read more


Source:: 24.hu

      

(Visited 1 times, 1 visits today)
Dancing with the Stars első élő show szeptember 25-én!