Zsidóbűnözés, igenis van zsidóbűnözés – énekelték a fideszes püspök csapatának ultrái az MTK-stadion előtt

Az ismert MTK-szurkoló Radnóti Zoltán rabbi 12 éves kislánya életében először most hétfőn, az NB2-be kiesett MTK Szeged ellen idénynyitóján járt focimeccsen. Erős kezdés volt, a stadiont az MTK 2-1-es győzelme után elhagyva a gyerek ugyanis ritkán tapasztalható, köztéri antiszemita örjöngésbe csöppent bele. A Szeged szurkolói – akik korábban, a meccs közben már “gágágá-buzi MTK”-ztak egy sort – az Új Hidegkúti előtt hangos

“Zsidóbűnözés, igenis van zsidóbűnözés”

skandálással fogadták az MTK szurkolóit.

A videót a Facebookra kiposztoló Radnóti rabbi kommentben azt írta, hogy

“A rendőrség 5 méterre állt és nem állt be a haza induló MTK-drukkerek és a szegedi “szurkolók” közé”.

A stadion előtti, ritkán látható jeleneteknek azonban volt előzménye. A vendégszurkolók meccs közben egy alkalommal hangosan “Gág-gá-gá, buzi MTK”-ztak, amire a hazai közönség tapssal és visszakiabálásokkal reagált is, illetve több néző egybehangzó állítása szerint néhányan a szegediek közül karlendítéseket mutattak be, miközben a hungaristák köszöntését, a “Kitartás”-t kiáltozták.

Én is kint voltam a meccsen, de az MTK B1-es ultraszektorában, ami egy oldalon van a vendégszektorral, így a pozíciónk, illetve az éneklés miatt utóbbi eseményekből semmit sem láttam-hallottam.

A 444 tudomása szerint az MTK, amellett, hogy az MLSZ-hez fordul az ügyben, az esetleges rendőrségi feljelentés jogi lehetőségét vizsgálja a stadion előtt történtek miatt. Ami a benti, többek által jelentett hungarista skandálást és mutogatást illeti, a klub megvizsgálja a meccsről készült videókat, illetve azt, hogy az ellenőri jelentésbe ez belekerült-e.

MTK-s forrásból úgy tudjuk, hogy a klub mindenképpen határozott kiállásra készül, de előbb pontosan fel akarják mérni, hogy mi történt és mik a jogi lehetőségeik a fellépésre.

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia csapatát Kiss-Rigó László püspök alapította és az egyházmegye tulajdonában van. A Szeged annyira a püspök csapata, hogy a klub jelémondata, az “Erő, szeretet, józanság” megegyezik Kiss-Rigó személyes püspöki jelmondatával. Kiss-Rigó egyébként a legnyíltabban politizáló katolikus főpapok egyike, aki korábban fideszes kampányeseményen biztatott a kormánypártra való szavazásra.

…read more


Source:: 444.hu

      

(Visited 1 times, 1 visits today)
Dancing with the Stars első élő show szeptember 25-én!