Tucker Carlson bocsánatot kért Orbán Balázstól az amerikai média nevében

„Annyi időt töltenek azzal, hogy utálnak titeket [magyarokat], mit gondolsz, miért?” – kérdezte Orbán Balázstól Tucker Carlson szerdai műsorában, miután levetítették a CNN Orbán Viktor tusványosi beszédét a zsidótörvényekkel párhuzamba hozó beszámolóját.

Az erről szóló rész 26:35-től:

„Politikánk józan észen alapul,

2015-ben négyszázezer ember próbált illegálisan átkelni a határainkon, és úgy döntöttünk, hogy kerítést emelünk, megvédjük a határainkat, és fenntartjuk a törvényes rendet. Azóta állandóan nyomás alatt tart minket a globális elit” – segített megérteni a helyzetet Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója.

„Nagyon büszkék vagyunk történelmünkre, a zsidó-keresztény örökségünkre, szeretnénk ezt megőrizni úgy, ahogy van. Ehhez meg kell, hogy védjük a határainkat, ez ilyen egyszerű” – magyarázta az államtitkár.

Carlson – aki korábban járt már nálunk a kormány egekbe magasztalásának céljából – szerint Magyarország olyan, mint az Egyesült Államok 2005-ben, „egy nagyon mérsékelt hely”, ahol „sokkal kiegyensúlyozottabb a média,” mint Carlsonéknál. Ezek után a benyomások után Carlson nem is érti, hogy bírhatják a magyarok azokat a nyugati médiában levetített „valóságtól elrugaszkodott karikatúrákat.”

Orbán Balázs szerint egyből látni, hogy a médiából érkező vádak politikailag motiváltak. Tapasztalatai szerint az amerikaiakhoz hasonlóan a magyar emberek nagyon bölcsek. „Ha beszélsz velük, tudják, hogy mi a jó az országuknak” – értekezett Orbán, majd az ukrán és a déli határról érkező menekültekről kezdett el beszélni: „Az átlag emberek érzik a különbséget,” üdvözölni kell a háború elől menekülteket, és „nemet kell mondani az illegális átkelőkre, ilyen egyszerű.”

„Az bizony. (…) Sokkoló, hogy a CNN képes volt ezt lehozni. Hadd kérjek bocsánatot az amerikai média nevében”

– zárta a beszélgetés alatt Orbán Balázs mondandójára végig összevont szemöldökkel koncentráló Tucker Carlson.

Az amerikai jobboldal most különösen figyel a magyar kormányra: csütörtökön a dallasi CPAC-en lép fel Orbán Viktor, akit Orbán Balázs is elkísért az Egyesült Államokba.

…read more


Source:: 444.hu

      

(Visited 1 times, 1 visits today)
Dancing with the Stars első élő show szeptember 25-én!