100 milliós keretből elit ügyvédi iroda segíti az Orbán-kormányt koncessziós ügyekben

Elit ügyvédi iroda segíti a jövőben a Nemzeti Koncessziós Iroda (NKI) munkáját, ugyanis egyedüli indulóként a DLA Piper Posztl, Nemescsói, Győrfi-Tóth és Társai Ügyvédi Iroda nyerte az NKI által jogi tanácsadásra kiírt 100 millió forintos keretösszegű közbeszerzést – derül ki a Közbeszerzési Értesítőből. A feladataik:

  • jogi- hatástanulmányok, koncessziós stratégiák kidolgozása,
    jogi döntés-előkészítő dokumentumok elkészítése
  • egyes vagyonelemek/koncesszióköteles tevékenységek
    tekintetében a koncesszióba adás vizsgálata
  • koncessziós eljárások megindításának előkészítése, közreműködés az eljárás
    dokumentumainak jogi előkészítésében, az eljárás lefolytatása során eseti vagy folyamatos jogi szakértelem biztosítása

A szerződés idén november 30-ig vagy a 100 milliós keretösszeg kimerüléséig érvényes. A DLA Piper a világ egyik legnagyobb és legelismertebb globális jogi irodája, amely 4200 ügyvédet foglalkoztat a világ több mint 40 országában. Az ügyvédi iroda korábban dolgozott az Orbán-kormánynak: a Le Cheque Dejeuner, valamint Sodexo által indított perekben 1,267 milliárd forintért próbálta védeni az államot. A 444 pedig megírta, hogy az elit ügyvédi iroda segíti Tiborcz István cégét is a hatósági engedélyek beszerzésében.

A Rogán Antal irányítása alatt álló NKI közbeszerzésén tehát más ügyvédi iroda nem indult el. Ez azért érdekes, mert Gulyás Gergely miniszter júliusi bejelentése szerint Magyarország az uniós pénzek mielőbbi megszerzése érdekében az EU elvárásainak megfelelően 15 százalékra próbálná leszorítani az egyszereplős közbeszerzések arányát.

A legnagyobb koncessziós eljárásokat már lezárták az elmúlt hetekben, hónapokban: egyedüli indulóként a Mol Nyrt. nyerte el a magyar állam által 35 évre kiírt hulladékgazdálkodási koncessziós pályázatot, az autópályák építésének és karbantartásának koncessziós jogát pedig a Mészáros-Szíjj páros kapta meg a következő 35 évre.

…read more


Source:: 444.hu

      

(Visited 1 times, 1 visits today)




Dancing with the Stars első élő show szeptember 25-én!