Folytatódik a rakétaháború Izrael és az Iszlám Dzsihád között

Szombaton tovább folytatódott a rakétaháború Izrael és az Iszlám Dzsihád terrorszervezet között, írja az MTI. Péntek estétől szombat estig több mint 350 rakétát lőttek a Gázai övezetből Izrael felé, Tel-Avivot is célba vették, miközben az izraeli hadsereg is tovább támadta az Iszlám Dzsihád célpontjait a Gázai övezetben.

Délután egy rakéta eltalált egy szderoti házat, de a lakók az óvóhelyen voltak, és csak anyagi károk keletkeztek. A Vaskupola légvédelmi rendszer 95 százalékos sikerrel befogta az Izraelre irányzott lövedékeket, és 94 rakéta még a Gázai övezet területén ért földet.

A Gázai övezetben eddig 15 lakos vesztette életét, és több mint 125-en megsebesültek az izraeli támadásokban.

MTI/EPA/Mohamed Szaber Az izraeli hadsereg légicsapást mér Gázára 2022. augusztus 6-án.

Izrael péntek délután több mint egy év viszonylagos nyugalom után Hajnalhasadás néven indított hadműveletet a Gázai övezetben az Iszlám Dzsihád ellen, mert a terrorszervezet több napja megtorlással fenyegetőzött, miután ezen a héten letartóztatták egyik magas rangú ciszjordániai tisztviselőjét. Az övezetet irányító legnagyobb palesztin iszlamista szervezet, a Hamász továbbra sem vesz részt a harcokban.

Kiemelt kép: Az Iszlám Dzsihád palesztin terrorszervezet al-Kudsz Brigádok nevű katonai szárnya rakétákat lő ki izraeli célpontokra Gázából 2022. augusztus 5-én.

The post Folytatódik a rakétaháború Izrael és az Iszlám Dzsihád között first appeared on 24.hu.

…read more


Source:: 24.hu

      

(Visited 1 times, 1 visits today)
Dancing with the Stars első élő show szeptember 25-én!