Józsefváros véget vetne az ingyenes parkolásnak, Ferencvárosban a Fidesz-MSZP-DK-Jobbik miatt maradhat

  • Miért járna ingyen közterület annak, akinek autója van?
  • Ezt a kérdést vetette fel a józsefvárosi önkormányzat, amely jövő évtől pénzt szedne a kerületiektől a parkolóhelyért.
  • Ferencvárosban is hasonló volt a terv, de Baranyi Krisztina nem tudta átvinni az ötletet a testületen.
  • A gazdagabb kerületekben ragaszkodnak hozzá, hogy legfeljebb aprópénzt szabad kérni az autósoktól.

Régi tabut döntene meg a józsefvárosi önkormányzat azzal, hogy fizetőssé tenné a parkolást a kerületi lakosok számára. Mostanáig mindenki két autót tarthatott ingyen az utcán, ehhez képest jövőre 18-30 ezer forintot kérnének éves szinten az első parkolási engedélyért, a másodikért pedig ennél is többet.

A rendelettervezet, amiről jövő héten szavaz a képviselő-testület, magasabb díjat ír elő a belvárosi részeken, és alacsonyabbat azon kívül. Ráadásul nem személyenként, hanem lakásonként lehetne majd két-két engedélyt kérni.

„Az ingyenes kerületi parkolás fenntarthatatlan és igazságtalan”- mondta Rádai Dániel alpolgármester, aki már a 2019-es választások után eltökélt volt a rendszer megváltoztatásában, ám a járvány és a kormány által bevezetett ingyenes parkolás keresztülhúzta a kerületvezetés számításait. „Akik az utcán tartják az autóikat, magáncélra használják a közterületet. Ez a közlegelők tragédiája: ha mindenki korlátlanul kihajthatja a jószágot, elfogy a legelő.”

…read more


Source:: 444.hu

      

(Visited 1 times, 1 visits today)
Dancing with the Stars első élő show szeptember 25-én!