Legalább kilenc ember meghalt és négy eltűnt a heves esőzéseket követő árvízben Olaszországban

A heves esőzések csütörtök délután kezdődtek a régióban. Az utcák folyókká váltak, a legsúlyosabban érintett Cantiano városban néhány óra alatt 420 mm eső esett, ami fele annak a mennyiségnek, ami 2021-ben egész évben esett a városra – jelentette a Corriere della Sera.

Mario Tozzi geológus a La Pressének azt nyilatkozta, hogy három óra alatt hat hónapnyi eső esett a régióban.

A régió fővárosa, Ancona és a környező területek is súlyosan érintettek.

Carlo Manfredi, Castelleone di Suasa polgármestere péntek reggel a Rai Newsnak elmondta, hogy a mentők még mindig egy nyolcéves kisfiút keresnek.

„Tegnap este még élve találtuk meg az édesanyját” – mondta.

Egy 17 éves lányt és édesanyját vélhetően Senigallia város közelében sodort el az árvíz, amikor autóval próbáltak elmenekülni a területről.

Francesco Acquaroli, a szeptember 25-i választások után az országos hatalom küszöbén álló szélsőjobboldali Testvérek Olaszországért párt által vezetett Marche tartomány kormányzója elmondta, hogy részvétnyilvánító hívásokat kapott Sergio Mattarella elnöktől és Mario Draghi miniszterelnöktől.

A klímaválság a választások előtti vitából nagyrészt kimaradt, annak ellenére, hogy a tudósok augusztusban petíciót indítottak, amit több mint 120 ezren írtak alá, sürgetve a politikusokat, hogy a kérdést tegyék prioritássá. (via Guardian)

…read more


Source:: 444.hu

      

(Visited 1 times, 1 visits today)
Dancing with the Stars első élő show szeptember 25-én!