27 halott a karanténbusz balesetében Kínában

Súlyos balesetet szenvedett egy autóbusz Kínában, amely koronavírus-fertőzötteket szállított a kijelölt karanténba. 27-en életüket vesztették, további 20 utas megsérült.

A tragédia komoly felháborodást váltott ki az online térben azok körében, akik bírálják a kínai kormány szigorúan betartott “zéro covid” politikáját, melynek értelmében bárkit, aki pozitívra tesztel, azonnal karanténba zárnak. Hszi Csin-ping elnök utolsóként ragaszkodik az ilyen szigorú szabályokhoz, a világ többi országában, amióta széles körben elérhetők a védőoltások, nincsenek ilyen fokú korlátozások.

“Mikor lesz már vége” – kérdezte egy kommentelő a hír alatt a WeChaten, az egyik legnépszerűbb közösségi oldalon. A legnépszerűbb komment pedig az volt, mely szerint “mind rajta vagyunk a buszon”.

Kínában a védőoltások ellenére is megtartották a tömeges tesztelést – a szolgáltatások igénybevételéhez Pekingben három naponta kell negatív tesztet adni – és a kontaktkutatást, vagyis ha valaki fertőzöttnek bizonyul, a közeli kapcsolatait is karanténba zárják – vagy otthonában, vagy egy erre kijelölt létesítményben. A szabályok annyira szigorúak, hogy pár pozitív eset hatására teljes városrészeket zárnak le – a kínai városok méretére tekintettel egy-egy újonnan azonosított eset százezrek életét keserítheti meg.

Kujcsouban például most azért zárnak le városokat és kényszerítik karanténközpontokba a fertőzötteket és kontaktszemélyeiket, mert szombaton 712 új esetet regisztráltak – ez az összes napi eset hetven százaléka. (Via BBC)

…read more


Source:: 444.hu

      

(Visited 1 times, 1 visits today)
Dancing with the Stars első élő show szeptember 25-én!