Ez a legpraktikusabb porszívó, amihez valaha szerencsém volt

A 19. század végén alapított Rowenta közel 50 éve gyárt porszívókat, így kíváncsian vártam, hogy a legújabb prémium kategóriás modelljük hogyan állja meg a helyét a mindennapokban. Az X-Force Flex 15.60 egy elég méretes dobozban érkezett, és már az első benyomások igen kellemesek voltak, lévén a gyártó egyáltalán nem spórolt a gép mellé járó kiegészítőkkel. Kicsomagolás közben az alábbi alkatrészek kerültek a lakás padlójára:

 • porszívófej (motorral, portartállyal),
 • flexibilis porszívócső,
 • padlószívófej LED fénnyel,
 • kárpittisztító szívófej,
 • résszívófej,
 • mini turbó kefe,
 • hajlékony cső,
 • két easy brush kefe,
 • cserélhető akkumulátor,
 • dokkolóállomás,
 • hosszabbító cső,
 • feltörlőfej,
 • két feltörlőkendő,
 • extra szűrőbetét a portartályhoz.
Mohos Márton / 24.hu Kiegészítőkben nincs hiány.

Meglepően praktikus

A második pozitív tapasztalat sem váratott sokat magára, ugyanis összeszerelés közben kiderült, hogy a Rowenta fejlesztői tényleg komolyan gondolták, hogy kényelmesen használható, praktikus eszközzel álljanak elő. Ennek egyik jele, hogy falra fúrható tartókonzol helyett egy olyan dokkolóállomást terveztek, amire stabilan felállítható az összeszerelt készülék, továbbá külön helyet kapott rajta (szinte) minden kiegészítő. A tartó gerince ráadásul az egyetlen mozdulattal kiszedhető hosszabbító cső, amit takarítás közben felpattintva még egy relatíve magas, négy méter belmagasságú helyiségben is könnyedén elérhető a plafon és annak összes sarka.

Rowenta Dokkolóállomás, rajta minden tartozékkal.

Manapság a legtöbb, vezeték nélküli rúdporszívó többfunkciós, tehát használható morzsaporszívóként vagy éppen az autó takarítására a flexibilis cső és a turbókefe beiktatásával. Így van ez a mostani tesztalanyunk esetében is, de egy olyan csavarral, hogy itt olyan pluszt kapunk, amivel más gyártónál eddig nem találkoztam. A porszívófejen, a flexibilis porszívócsövön, a hosszabbító csövön és a kocsihoz való hajlékony cső végén is van egy easy brush kefe. Magyarán nem egyet kapunk, amit cserélgetni kell, hanem a legfontosabb kiegészítőkhöz jár külön-külön.

Ez elsőre nem tűnhet hatalmas előnynek, de takarítás közben igen kényelmes, hogy nem kell fel- és lecsavarni, esetleg azon agyalni, hogy mégis hol a fenében van a kefés kiegészítő, ami főleg abban segít, hogy semmit ne karcoljunk össze. Mert biztos, hogy nem én vagyok az egyetlen, aki már húzott mintát a fehér falra a csupasz porszívócsővel. Az pedig már csak hab a tortán, hogy ezek a mini kefék milyen ügyesen lettek kialakítva. Soha nem kell leszedni őket, a porszívófejbe simán bedugható úgy bármelyik cső, hogy ehhez ne kelljen leszedni a kis kefét.

És ez még korántsem minden, hiszen a gép nevében nem véletlenül szerepel a Flex szó. Egyrészt a különböző kiegészítők egyetlen mozdulattal le- és felpattinthatók a központi egységre, másrészt a fő porszívócső közepén van egy kapcsoló, amivel „megtörhető” az üreges rúd, akár kilencven fokban. Ez a funkció akkor jön jól, ha egy dohányzóasztal, ágy vagy kanapé alatt szeretnénk porszívózni. Az L alakba forduló csőnek hála se lehajolni, se leguggolni nem kell a művelethez, csak be kell tolni a nehezen elérhető helyre a porszívófejet, majd ha végeztünk, egyetlen gombnyomással ismét merev állapotba kapcsolható a cső.

Szívás!

Egy porszívó persze lehet bármilyen praktikus, minden …read more


Source:: 24.hu

      

(Visited 1 times, 1 visits today)
Dancing with the Stars első élő show szeptember 25-én!