Karácsony Gergely szerint az MVM nyerészkedik a paksi áramon az önkormányzatok kárára

“Mi indokolja, hogy a Paksi Atomerőmű által megtermelt áramot az állami vállalat több mint 38-szoros profittal, igen jól olvastad, 38-szorossal adja el az önkormányzatoknak?” – írja közleményében Karácsony Gergely főpolgármester.

A főpolgármester szerint Paks 12 forintért termel 1kwh-t, míg 462 forintért adja, szerinte ráadásul Paks áramtermelése “a lakossági fogyasztáson felül bőven biztosítana akkora mennyiséget, hogy az összes közszolgáltatást – közvilágítás, közösségi közlekedés, ivóvíz-szolgáltatás – el lehessen látni országosan” – írta Karácsony Gergely, aki vélhetően az MVM-re célzott, bár a nevét nem írta le.

A főpolgármester szerint ma Magyarországon egy közösségi beruházásként megépült erőmű áramtermelésén egy állami tulajdonú cég a közösség kárára nyerészkedik. “A jelenlegi kalkulációk mellett ez egész konkrétan azt jelenti, hogy a budapesti közösségi közlekedés villamosenergia-igényének 2023. évi többletköltsége önmagában meghaladná a Fővárosi Önkormányzat teljes iparűzésiadó-bevételét. Magyarul nincs annyi bevételünk, mint amekkora a számla” – írta.

A helyzet a főpolgármester szerint tarthatatlan, ezért levelet írt Orbán Viktor miniszterelnöknek, de úgy látja, legjobb lenne személyesen megbeszélni, például a Magyar Önkormányzatok Szövetsége által kezdeményezett nemzeti energiacsúcson.

A 444 is megírta, hogy apokaliptikus kép rajzolódik ki a fűtési szezonra: sorra jelentik be az önkormányzatok, hogy a rezsiárak miatt megszorító intézkedésekre kényszerülnek.

…read more


Source:: 444.hu

      

(Visited 1 times, 1 visits today)
Dancing with the Stars első élő show szeptember 25-én!