Megszűnik az Xbox egyik legidegesítőbb funkciója

A Microsoft legújabb, 2208-as számú frissítésével a Xbox Series X konzol végre maga mögött hagyja az egyik legfeleslegesebb mozzanatát. A jövőben ugyanis nem kell online kompatibilitás-ellenőrzést végezni, ha egy felhasználó Xbox One lemezről szeretne elindítani egy játékot. Ehelyett egy egyszerű telepítésre van csak szükség, ezt követően már mehet is a játék, akár internet nélkül is – írja a Verge.

A változást, amely a Microsoft oldalán nem szerepel a 2208-as frissítés funkciójaként, az Xbox mérnöki vezetője, Eden Marie megerősítette egy Twitter-bejegyzésre reagálva, ahol úgy fogalmazott: az ellenőrzést azért távolították el, mert az esetek túlnyomó többségében nem volt rá szükség, amikor egy cross-gen játékot indítottak el a Series X-en.

Eddig sok esetben fennakadást okozott, hogy bár az új konzol támogat korábbi játékokat, egyes Xbox One-hoz készült játékok verizóját frissíteni kellett a megvásárlás után, hogy működjön. Ehhez pedig természetesen online kellett lenni. Mostantól azonban a játék Xbox One verzióját közvetlenül lehet telepíteni a next-gen eszközre. Frissítés vagy egyéb bővítőcsomag esetén viszont továbbra is szükség lesz majd internetkapcsolatra.

The post Megszűnik az Xbox egyik legidegesítőbb funkciója first appeared on 24.hu.

…read more


Source:: 24.hu

      

(Visited 1 times, 1 visits today)
Dancing with the Stars első élő show szeptember 25-én!