Navracsics: Ez nem volt kapituláció

A tárgyalássorozatnak még nincs vége, sőt, most nyílik meg a két másik területen, ami fontos az uniós pénzek szempontjából, a helyreállítási alap és a kohéziós pénzek szempontjából, ebből adódóan nem dicsérgetjük egymást, vagy nem vagyunk elégedettek

– így fogalmazott Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter az ATV reggeli műsorában arra a kérdésre, megdicsérte-e őt vagy Varga Judit igazságügyminisztert Orbán Viktor azok után, hogy az Európai Bizottság nem 6400 milliárd, hanem „csak” 3000 milliárnyi uniós pénz felfüggesztését ajánlja.

A miniszter hangsúlyozta: a bizottság bejelentése egy fontos lépés abban, hogy a kondicionalitási eljárás vége felé lépjünk, szerinte fontos, hogy az EU elismerte, Magyarország vállalásai alkalmasak arra, hogy kezeljük az aggályaikat, és a finisébe érhessünk a tárgyalássorozatoknak.

Arra a kérdésre, hogy annak mi az üzenete, hogy Várhelyi Olivér uniós biztos is igennel szavazhatott, Navracsics Tibor azt mondta: a biztosok függetlenek az őket küldő tagállamoktól, nem tudja, hogy Várhelyi Olivérnek mi a személyes véleménye.

A miniszter beszélt arról is, hogy 17 ponton kell Magyarországnak vállalásokat tenni, ezeknek pedig az integritási hatóság a legbonyolultabb része, hiszen egy teljesen új intézményt kell létrehozni, szabályozni kell, hogy milyen garanciák lesznek, hogyan lesz valóban független az elnök vagy a személyzete hogyan áll fel. Navracsics elmondta, egy nyílt pályázatot fognak kiírni, erre lehet jelentkezni.

Amikor nem tárgyalunk, akkor az a probléma, amikor meg tárgyalunk, azt rögtön kapitulációnak állítják be

– mondta arra a kérdésre válaszolva, hogy felemelték-e a fehér zászlót, hangsúlyozva: egy tárgyalássorozat zajlik, ezt nem értékeli kapitulációként.

Navracsics Tibor azt mondta, biztos benne, hogy teljesítik a vállalásokat, és bízik abban, hogy az Európai Bizottság látja, Magyarország a menetrend szerint végzi a feladatát – olvasható az atv.hu-n.

The post Navracsics: Ez nem volt kapituláció first appeared on 24.hu.

…read more


Source:: 24.hu

      

(Visited 1 times, 1 visits today)
Dancing with the Stars első élő show szeptember 25-én!