A mozgósítás hírére minden repülőjegyet elkapkodtak Oroszországban

Szerdán pillanatok alatt elkapkodtak minden elérhető, egyirányú repülőjegyet Oroszországban, miután Vlagyimir Putyin bejelentette, hogy az ukrajnai harcok miatt mozgósítják a tartalékokat, és 300 ezer embert fognak behívni.

Az elnöki bejelentés után sok hadköteles korú férfi tarthatott attól, hogy őket is érinti a mozgósítás, pedig Szergej Sojgu védelmi miniszter délelőtt azt mondta, hogy csak azok közül fognak mozgósítani, akiknek van katonai múltja, de egykori sorkatonákat nem hívnak be. A Reuters beszámolója szerint az internetes keresési adatok alapján jelentősen megugrott a forgalma az Aivasales oldalanak, Oroszország legnépszerűbb repülőjegy-kereskedő felületének.

A Moscow Times arról ír, hogy a Grúziába, Törökországba és Örményországba, azaz a vízum nélkül is látogatható országokba szóló jegyek pár perc alatt fogytak el Putyin beszédét követően. Délre már Azerbajdzsánba, Kazahsztánba, Üzbegisztánba és Kirgizisztánba se lehetett jegyet kapni.

Az orosz nyilvánosságban közben terjed a pletyka a határok lezárásáról, de a lap tájékoztatása szerint sem az orosz államvasutak, sem az Aeroflot nem kapott elmondásuk alapján utasítást arra, hogy a 18 és 65 év közötti férfiak nem vehetnek jegyet külföldi utakra.

Ugyanakkor egy Telegram-fiók, amely az orosz utazók beszámolóit gyűjti, közölt pár elszórt történetet arról, hogy egyes határátkelőkön visszafordították a katonakorú férfiakat.

A ‘hogyan hagyd el Oroszországot’ kedd este óta a legkeresettebb kifejezés a Google adatai alapján, és bezuhant az orosz tőzsde is, amelynek indexe utoljára február 24-én, a háború kezdetén volt ennyire mélyen. A rubel is kéthavi mélypontjához közelít a dollárral szemben.

…read more


Source:: 444.hu

      

(Visited 1 times, 1 visits today)
Dancing with the Stars első élő show szeptember 25-én!