Lettország nem ad ki humanitárius vízumot a mozgósítás elől menekülő orosz állampolgároknak

A lett hatóságok biztonsági okokból nem adnak ki humanitárius vízumot a mozgósítás elől menekülő orosz állampolgároknak – jelentette be szerdán Edgars Rinkevics lett külügyminiszter.

A politikus a Twitter közösségi oldalán azt írta, hogy biztonsági okokból Lettország nem ad ki humanitárius vagy más típusú vízumot a mozgósítást elkerülő orosz állampolgároknak, és nem változtat a szeptember 19-én bevezetett határátlépési korlátozásokon sem a schengeni vízummal rendelkező orosz állampolgárok számára.

Lettország, Litvánia és Észtország szeptember 19-e óta korlátozza a schengeni térségbe való belépést az uniós vízummal rendelkező, turisztikai, kulturális, sport- és üzleti céllal érkező oroszok számára. Lengyelország később szintén csatlakozik hozzájuk. A balti államok fenntartották a mentességet az ellenzékiek, a családtagok, a tartózkodási engedéllyel rendelkezők, a diplomáciai képviseletek munkatársai számára, valamint humanitárius ügyekben, az áruszállítás és a közlekedési szolgáltatások megkönnyítésére, valamint a Kalinyingrádba be- és kiutazók részére.

(MTI)

The post Lettország nem ad ki humanitárius vízumot a mozgósítás elől menekülő orosz állampolgároknak first appeared on 24.hu.

…read more


Source:: 24.hu

      

(Visited 1 times, 1 visits today)
Dancing with the Stars első élő show szeptember 25-én!