Morawiecki üzent a NATO-nak: Még több pénzt és fegyvert Ukrajnának

Gyorsan reagált a lengyel miniszterelnök, miután Vlagyimir Putyin orosz elnök szerda reggel bejelentette, hogy részleges mozgósítást rendel el az országban, és behívja a tartalékosokat is. Mateusz Morawieckinél talán csak maguk az oroszok reagáltak gyorsabban, és minden létező repülőjegyet elkapkodtak, csak hogy elhagyhassák az országukat.

Morawiecki a délkelet-lengyelországi Nowa Deba település melletti gyakorlótéren beszélt erről újságírók előtt, miután megtekintette a Niedzwiedz-22 fedőnevű lengyel-brit-amerikai hadgyakorlatot.

A lengyel miniszterelnök szerint Putyin fenyegetőzése arra kell sarkallja a NATO tagállamait, hogy még több pénzzel és fegyverrel támogassák Ukrajnát. A lengyel kormányfő szerint az oroszok folytatni fogják a pusztítást Ukrajnában és nem nyugszik addig, amíg nem foglal el ukrajnai országrészeket. Az elmúlt időben elszenvedett csúfos és fájdalmas vereségek sem fogják ettől elrettenteni Moszkvát.

„Békében akarunk élni egy, az egész világhoz békésen viszonyuló Oroszországgal” – mondta Morawiecki, aki szerint a NATO-nak most kell megmutatni, hogy erős és egységes, mert Oroszország nem győzhet Ukrajnában.

A lengyel politikus felszólította a nyugat-európai politikai vezetőket, hogy további pénzügyi támogatással és fegyverszállításokkal segítsék Ukrajnát, és azt ígérte, személyesen is részt vesz majd a mozgósítás megszervezésében.

…read more


Source:: 444.hu

      

(Visited 1 times, 1 visits today)
Dancing with the Stars első élő show szeptember 25-én!