Rakétákkal lőtték az oroszok Harkivot, nem sokkal a részleges mozgósítás bejelentése előtt

Nagy hatótávolságú rakéták sorozatát lőtte ki Oroszország szerda hajnalban Ukrajna második legnagyobb városára, Harkivra, néhány órával azelőtt, hogy a Kreml bejelentette, hogy ukrán területeket kíván magához csatolni és részleges mozgósítást hajt végre, azaz behívja a tartalékosokat.

A robbanásokat hajnali 2 óra körül hallották szerte Harkivban. Legalább egy rakéta csapódott bele egy panelházba a nyugati Zalutino kerületben. A rakéta lyukat ütött az épület tetején, a füves térre néző lakások ablakai pedig kirobbantak. Tíz lakó megsérült.

Az, hogy az oroszok mit akartak eredetileg eltalálni, egyelőre nem világos. A múlt héten célba vett áramelosztó több kilométerre volt.

„Volt egy hangos robbanás. Olyan volt, mint egy tűzijáték. Sokkot kaptam. Nem igazán tértem magamhoz” – mondta Raisa Nikolaivena, egy 61 éves nyugdíjas.

A mentőszolgálat lezárta a környéket. Az önkormányzati munkások a törmeléket összesöpörték és a robbanásban megsérült fákat kivágták. A kirobbant üvegeket farostlemezekkel pótolták.

Harkivot az orosz invázió februári kezdete óta rendszeresen bombázzák. A város mostanra kikerült a tüzérség hatósugarából, miután Ukrajna a hónap elején ellentámadást indított. Az orosz csapatok elhagyták állásaikat és visszavonultak a határon túlra.

Egy másik lakos, Jevgenyij Szubota azt mondta, hogy szinte biztosan egy S-300-as nagy hatótávolságú rakéta csapódott az épületbe. (Via The Guardian)

…read more


Source:: 444.hu

      

(Visited 1 times, 1 visits today)
Dancing with the Stars első élő show szeptember 25-én!