Észak-Korea tagadja, hogy fegyvereket szállítana Oroszországnak

Észak-Korea nem szállított fegyvereket Oroszországnak az ukrajnai háború idején, és nem is tervez ilyesmit, közölte csütörtökön a phenjani állami média egy védelmi minisztériumi illetékesre hivatkozva.

Phenjan szerint az erről szóló amerikai állítás csak kísérlet Észak-Korea lejáratására. Az „illetékes” felszólította az Egyesült Államokat, hogy hagyjon fel az ilyen felelőtlen kijelentésekkel, és „fogja be a száját.”

Pár hete az amerikai hírszerzés olyan információkat hozott nyilvánosságra, amik szerint Moszkva Phenjantól vásárol rakétákat és tüzérségi lőszereket. Ezt korábban Oroszország is „kamunak” nevezte.

A fegyverexporttal Észak-Korea és Oroszország a Phenjanra kirótt ENSZ-szankciókat is megsértené, amik tiltják a távol-keleti államnak, hogy fegyverekkel kereskedjen. Phenjan nem ismeri el a büntetőintézkedések jogszerűségét, törvénytelennek tartja őket, és úgy véli, a szankciókat az „Egyesült Államok és vazallusai” ötlötték ki.

„De szeretnénk megragadni az alkalmat, hogy egy dolgot világossá tegyünk. Soha nem exportáltunk fegyvereket és lőszereket Oroszországba, és nem is tervezünk ilyet” – jelentette a KCNA állami hírügynökség a védelmi minisztériumra hivatkozva. (MTI)

…read more


Source:: 444.hu

      

(Visited 1 times, 1 visits today)
Dancing with the Stars első élő show szeptember 25-én!