Korrupció miatt halálra ítélték a volt igazságügyi minisztert Kínában

Halálra ítélték Fu Cseng-hua volt kínai igazságügyi minisztert kenőpénz elfogadása és bűnözők segítése miatt, jelentette csütörtökön a kínai állami televízió. Az ítélet végrehajtását két évre felfüggesztették.

Hszi Csin-ping elnök 2012-es hatalomra lépése óta több vezető tisztségviselőt ítéltek el korrupció miatt. Fu bűnösnek vallotta magát abban, hogy visszaélt hatalmával miniszterként, valamint abban is, hogy 2005 és 2021 között a kínai főváros rendőri vezetőjeként segített fivérének és másoknak „bűnös tevékenységük elleplezésében”.

Cserébe pénzt és vagyontárgyakat kapott 117 millió jüan (6,8 milliárd forint) értékben, írta júliusban a China Daily című állami újság. Sem a csütörtöki híradás, sem a korábbi jelentések nem közölték, milyen bűncselekmények elkövetésével vádolták a volt miniszter fivérét, Fu Vej-huát.

A felfüggesztett halálbüntetést általában hosszú börtönbüntetésre változtatják, ha úgy ítélik meg, hogy az elítélt megváltozott. Fu esetében életfogytig tartó börtön lehet az ítélet feltételes szabadlábra helyezés lehetősége nélkül. (MTI)

…read more


Source:: 444.hu

      

(Visited 1 times, 1 visits today)
Dancing with the Stars első élő show szeptember 25-én!