A szankciók miatt eltűntek az orosz vevők a magyar ingatlanpiacról

Az oroszokra kiszabott uniós szankciók, amelyeket a magyar kormány is megszavazott, az ingatlantranzakciókat is ellehetetlenítik, nagyon korlátozottan kapnak csak közigazgatási engedélyt az ingatlanvásárláshoz, így nem tudják magánszemélyként ingatlanba fektetni a pénzüket. A vásárlást megkísérlők egyharmada sem jut el az engedély megszerzéséig – számolt be cikkében a vg.hu.

Anyagilag is beszűkült a mozgásterük, financiális gondokkal küzdenek az orosz érdeklődők, hiszen a bankszámláikat befagyasztották, és nincs lehetőségük új számlát sem nyitni. Így egyáltalán nem, vagy csak nehezen jutnak hozzá a megtakarításaikhoz. Akinek Magyarországon van ingatlanbefektetése, az is inkább eladni vagy hasznosítani próbálja.

Vegyes képet mutat az oroszok által keresett ingatlanok köre. Aki tud vásárolni, mert kap rá engedélyt, és a finanszírozással sincsen gondja, az saját használatra főként a luxuskategória kínálatából választ, a kevésbé jómódúak pedig a középkategória lakásait keresik. Befektetés gyanánt inkább a belvárosi, körúton belüli, kétszobás, jó állapotú ingatlanok a keresettek a körükben a vg.hu beszámolója szerint.

The post A szankciók miatt eltűntek az orosz vevők a magyar ingatlanpiacról first appeared on 24.hu.

…read more


Source:: 24.hu

      

(Visited 1 times, 1 visits today)
Dancing with the Stars első élő show szeptember 25-én!