Késnek a céges autóflották? Az autóbérlés nem csak átmeneti megoldást jelenthet

Éppen, hogy kilábalt a turizmus és a hozzá kapcsolódó szolgáltatások köre a pandémia okozta visszaesésből, az ország közvetlen szomszédságában háborús helyzet alakult ki. Ez természetesen nem fokozta a beutazási kedvet sem a szabadidős-, sem az üzleti célú turizmusban. Ehhez képest a Sixt több, mint kétszeresére növelte az autóbérlések számát az előző év első félévéhez képest.

„A pandémia előtt a külföldi szabadidős és üzleti célú beutazókból származó forgalom volt a meghatározó. Az ügyfélportfólióban ezzel együtt jelen voltak a hazai vállalati ügyfelek is hosszú-, illetve rövid távú autóbérlési konstrukciókkal, jelentőségük azonban az utóbbi időben nem csak a pandémia miatti szigorítások következtében nőtt meg.” – mondta el Szolnoki Rita, a Sixt vállalati üzletág vezetője.

Késik a céges flotta – megoldást kínál a Sixt

Az újautó-piacon tapasztalható nehézségek a vállalatok cégautó beszerzéseiben is megjelennek: sok esetben a megszokottnál jóval többet – akár egy évet is – kell várniuk az autóhasználatra jogosult kollégáknak.

A Sixtet ez arra ösztönözte, hogy a lehető leggyorsabban alkalmazkodjon a változó környezethez és olyan szolgáltatással álljon elő, amely segítséget nyújt minden autóra várakozó cégnek.

Azoknak a vállalatoknak, akik a felsorolt nehézségek ellenére ragaszkodnak a saját flottához, a Sixt az új autók megérkezéséig rugalmas bérleti lehetőséget kínál, legyen szó 1-2 vagy akár 50 autóból álló flotta átmeneti bérléséről.

A Sixt életében ez a típusú bérleti konstrukció nem újdonság: a bérautó-flotta jelentős részét korábban is vállalati partnerek kötötték le hosszabb-rövidebb időszakokra, és a jelenlegi helyzetben úgy látjuk, hogy az autógyártási nehézségek és a folyamatos csúszások miatt egyre inkább fokozódik a kereslet a bérautók iránt.

„Célzottan is szeretnénk megszólítani a vállalati szegmens szereplőit, ezért júniustól elindítottunk egy üzleti partnereknek szóló weboldalt is. A www.sixtbusiness.hu oldalon bővebb információ áll rendelkezésre az üzleti bérlési konstrukciókról, a Sixt mindenkor elérhető flottájáról, ráadásul fotókkal, videókkal, felszereltségi listákkal és számos hasznos információval is igyekeztünk leendő bérlőinket tájékoztatni, ezzel is megkönnyítve a számukra legoptimálisabb gépjármű kiválasztását” – mondta el Szolnoki Rita.

Autóbérlés a lízinggel szemben

Az autóbérlés egy kifejezetten rugalmas szolgáltatás: a kiválasztott modellbe akár azonnal beleülhet a bérlő, az autót pedig belföldön és külföldön egyaránt használhatja. Amennyiben a bérlő igénye vagy élethelyzete változik, úgy bármikor átülhet egy másik modellbe, legyen szó személygépkocsiról, kisbuszról vagy akár kistehergépjárműről. A bérlési időtartamot a bérlő egyedi igényeihez igazítjuk, a bérleti díjat ennek megfelelően fizeti az autó használója.

Az autóbérlés lényegesen flexibilisebb megoldást jelent a cégeknek, hiszen a gépjárművet bármikor vissza lehet szolgáltatni a bérbeadó cégnek és a bérelni kívánt típusokat is kötöttségek nélkül lehet módosítani. A jelenlegi gyorsan változó gazdasági környezet is azt követeli meg, hogy rugalmas és kiszámítható bérleti megoldásokat kínáljunk, amelyek átláthatóbbak és kényelmesebbek a bérlőink számára, mint a fix 4-5 éves lízingmegoldások melyek komoly elköteleződést jelentenek.

Miért a Sixt?

SIXT a németországi központtal rendelkező SIXT csoport magyarországi franchise-partnere, az AutoWallis Nyrt. tőzsdei vállalat tagvállalata. A Sixt rent a car – Wallis Autókölcsönző Kft. 1999 óta szereplője a magyar …read more


Source:: 444.hu

      

(Visited 1 times, 1 visits today)
Dancing with the Stars első élő show szeptember 25-én!