Ritka felvételt mutatnak be a Beatles japán útjáról

A nyilvános felvételek közzétételét elősegítő, nagojai székhelyű szervezet (NPO) tájékoztatása szerint a 35 perc és 40 másodperc hosszú, fekete-fehér, hang nélküli anyagot, melyet a rendőrség készített, a nyugat-japán Tottori prefektúrán tartandó ombudsmani konferencián vetítik le.

A felvétel a Beatles első japán látogatásakor készült. Szerepel rajta a gombafejűek érkezése a tokiói Haneda repülőtérre 1966. június 29-én: a rajongók gyűrűjében John, Paul, George és Ringo hagyományos japán happi kabátot viselve vonult be. A Beatles a következő három napon öt koncertet adott a fővárosi Budokan harcművészeti csarnokban; a filmen az utolsó előadás eddig nem látott képsorai is megjelennek.

A bemutatót némileg beárnyékolja, hogy az NPO elveszítette azt a pert, amelyet a teljes, cenzúrázatlan film bemutatása érdekében folytatott, így a felvételen a rajongók és a rendőrök arcát kitakarták. Ennek ellenére a szervezet szerint az anyag történelmi szempontból, a Hirohito császár által fémjelzett Sóva-kor (1926-1989) dokumentumaként is érdekes. A filmfelvétel létéről 2014 óta lehet tudni, a japán rendőrség azonban csak annak részleges közzétételéhez járult hozzá, ezért fordult a Központ a Legfelsőbb Bírósághoz, ám a pert 2018-ban végül elbukta, írja az MTI.

The post Ritka felvételt mutatnak be a Beatles japán útjáról first appeared on 24.hu.

…read more


Source:: 24.hu

      

(Visited 1 times, 1 visits today)
Dancing with the Stars első élő show szeptember 25-én!