Robert Ficónak nevetnie kell, ha valaki azt állítja, hogy Magyarország nem jogállam

A Hír Tévének sikerült megtalálnia a létező legrelevánsabb megszólalót abban a kérdésben, hogy jogállam-e Magyarország. HírTV Globál című műsorukban Robert Fico bukott szlovák miniszterelnököt kérdezték erről. Fico 2018 márciusában azért volt kénytelen lemondani, hogy elkerülje az előrehozott választást, amin kormánypártja bizonyosan vereséget szenvedett volna a Ján Kuciak újságíró és fiatal felesége meggyilkolása miatti közfelháborodás miatt. Kuciakot és nejét, mint az azóta bebizonyosodott, a szlovák politikai elittel összefonódva tevékenykedő olasz maffia, a ‘ndrangheta gyilkolta meg.

Fico a Fideszhez nagyon közeli tévé műsorában ezután a Fidesznek lehető legkedvezőbb értékelést adta a magyar jogállamiság helyzetéről, mondván “kissé nevetnem kell, ha valaki azt állítja, hogy Magyarországon sérül a jogállamiság”. Értékelése szerint az EU nem azért fenyegeti az uniós támogatások egy részének megvonásával a magyar kormányt, mert sérült a jogállamiság, hanem mert “Orbán Viktor és a magyar kormány nagyon meggyőzően áll ki az elképzelései mellett, például az ukrán háborút illetően”.

Magyarországgal szemben Szlovákiával példálózott, ahol szerinte valóban sérül a jogállam, ahol az “Igazságügyi Minisztériumnak bocsánatot kell kérnie azoktól az emberektől, akiket jogtalanul ítéltek el”, illetve “olyan nyomozóink vannak, akiket szörnyű dolgokkal vádolnak”.

…read more


Source:: 444.hu

      

(Visited 1 times, 1 visits today)
Dancing with the Stars első élő show szeptember 25-én!