Silvio Berlusconi arról magyarázott a tévében, hogy Putyin barátját csak belekényszerítették a háborúba

A volt olasz miniszterelnök úgy bevédte a háborút kirobbantó orosz elnököt egy tévéműsorban, hogy abba a magyar diplomácia is belepirult volna. Silvio Berlusconi az olasz köztévén arról magyarázott, hogy Vlagyimir Putyint a pártja, a miniszterei és az orosz nép csak „belekényszerítette” a háborúba és az oroszok tulajdonképpen „tisztességes embereket” állítottak volna Zelenszkijék helyére az ország élén, ha az eredeti terv szerint sikerül egy hét alatt elfoglalniuk Ukrajnát.

A 85 éves politikus, akinek a pártja vasárnap valószínűleg kormáytöbbséget szerez a jobboldali koalícióval, Putyin régi barátja, most is úgy beszélt róla, mintha az öccse lenne. Berlisconi egyedül azt nem értette, hogy az orosz csapatok miért vonultak fel egész Ukrajnában, amikor elég lett volna csak Kijevet támadniuk.

Persze miután jelezték Berluscóninak, hogy hülyeségeket beszél, gyorsan kiadott egy közleményt, miszerint túlzottan leegyszerűsítették a mondanivalóját. „Az Ukrajna elleni agresszió elfogadhatatlan, a Forza Italia áláspontja pedig világos: mindiga NATO-val is az EU-val vagyunk.” (Reuters/BBC)

…read more


Source:: 444.hu

      

(Visited 1 times, 1 visits today)
Dancing with the Stars első élő show szeptember 25-én!