A Márky-Zayt támogató szervezet szerint a fantazmagória, hogy „be lennének kötve” az amerikai kormányzathoz

Az Action for Democracy határozottan elutasítja, hogy a magyar kormány politikai célok szolgálatába állította a titkosszolgálatokat, amikor szervezetünk magyarországi aktivitását figyeltették meg

– írta a Márki-Zay Péter mozgalmát összesen 3 milliárd forinttal támogató Action for Democracy a 24.hu-hoz is eljuttatott közleményében, amelyben reagálnak a szerdán megjelent Nemzeti Információs Központ-tájékoztatóra. A Parlament nemzetbiztonsági bizottságának múlt heti ülésén mutatták be azt a jelentést, aminek egyes részeit feloldották a titkosítás alól.

A szervezet azt írja, nagy „érdeklődéssel és helyenként igen nagy derűvel” olvasták az „úgynevezett elemzést”. „Különösen azért, mert az adóforintok elherdálása után a Nemzeti Információs Központ ugyanazt állítja, amit az Action for Democracy: minden támogatásunk teljesen jogszerűen történt.”

Arról továbbra sem tudni, hogy az Action for Democracy adománya pontosan honnan eredeztethető. A NIK tájékoztatójára készített diasoron az Action for Democracyt többször is összefüggésbe hozzák az amerikai Kongresszus által a demokrácia terjesztésére létrehozott National Endowment for Democracyval. A közleményben a „testületi tagjainak a jelentés által baljósként beállított kiterjedt nemzetközi kapcsolatrendszerét és sugallt kormányzati bekötöttségét a politikai fantazmagória birodalmába” sorolják.

Rendkívül aggasztónak tartjuk, hogy a kormány a teljes államapparátust bevetette az Action for Democracy, az MMM és a Datadat elleni lejárató kampányban, és nyíltan politikai célokra használja a titkosszolgálatokat, a rendőrséget és az adóhivatalt. Ezzel akarják megfélemlíteni a magyar civileket a magyar államhatárokon belül és kívül

– írják.

Hozzátették, az Action for Democracy megteszi a szükséges diplomáciai és jogi lépéseket a folyamatos támadások semlegesítése érdekében.

Kapcsolódó
Nyilvános a titkosszolgálati jelentés: nem 1,8 milliárd, hanem 3 milliárd forintot küldött az Action for Democracy Magyarországra

Csak a Datadat-csoporthoz 1,5 milliárd forint jutott az összegből, egymilliárd pedig az Ez a lényeg nevű ellenzéki propagandalap kiadójához került.

The post A Márky-Zayt támogató szervezet szerint a fantazmagória, hogy „be lennének kötve” az amerikai kormányzathoz first appeared on 24.hu.

…read more


Source:: 24.hu

      

(Visited 1 times, 1 visits today)
Dancing with the Stars első élő show szeptember 25-én!