Átült a Jobbikból a DK-ba egy miskolci képviselő

Szilágyi Szabolcs miskolci önkormányzati képviselő csatlakozni szeretett volna a Demokratikus Koalíció frakciócsoportjához, ezért 2022. november 15-én bejelentette, hogy kilépett a Jobbik Magyarországért Mozgalomból, a mai naptól kezdve pedig a Demokratikus Koalíció frakciócsoportjának a tagja – írta a DK közleményében.

Azt írták:

Szabolcs tíz éve elszántan dolgozik Miskolc jobbá tételéért, egyéni választókörzetében, az Avason kitartóan és hatékonyan képviseli az ott élők problémáit, küzd és harcol azért, hogy Miskolcnak ez a városrésze élhető, fejlődő, összetartó közösséggé váljon. Büszkék vagyunk rá, hogy ezt a jövőben a DK frakciócsoportjában teszi.

Szilágyi Szabolcs az áprilisi országgyűlési választáson a miskolci 1-es körzetben az ellenzék közös jelöltje volt, de nagyjából 2500 szavazattal alulmaradt a fideszes Csöbör Katalinnal szemben. Négy évvel korábban ugyanebben a választókerületben még a pártot azóta szintén elhagyó, és saját mozgalmat alapító Jakab Péter volt a Jobbik jelöltje, ő akkor csupán 127 szavazattal kapott ki, pedig akkor a DK, az LMP és a Momentum is külön indult.

A DK-hoz az elmúlt napokban két volt párbeszédes politikus is csatlakozott: Szücs Balázs erzsébetvárosi polgármester és Erdősi Éva volt csepeli polgármesterjelölt. Stummer János volt jobbikos képviselő, a Nemzetbiztonsági Bizottság volt elnöke pedig a Momentumban folytatja.

The post Átült a Jobbikból a DK-ba egy miskolci képviselő first appeared on 24.hu.

…read more


Source:: 24.hu

      

(Visited 1 times, 1 visits today)
Dancing with the Stars első élő show szeptember 25-én!