Az orosz Duma törvényben tiltott be mindenfajta „LMBT–propagandát”

Az Állami Duma harmadik olvasatban elfogadta a mindenfajta „LMBT-propagandát” tiltó törvényt Oroszországban – írja a Meduza a TASZSZ hírügynökség alapján. A törvény magába foglalja a „nem hagyományos kapcsolatok propagandájának” tilalmát, a pedofília tilalmát, a bármilyen életkorú LMBT és transznemű emberekről szóló információk terjesztését a médiában, az interneten, a reklámokban, az irodalomban és a moziban. Tilos engedélyezni azokat a filmeket, amelyek „nem hagyományos szexuális kapcsolatokat propagáló” rész(eke)t tartalmaznak.

Oroszországban 2013 óta van érvényben a „melegpropagandát” a kiskorúak körében tiltó törvény. Az új törvény kiterjeszti a tilalmat minden oroszra, beleértve a felnőtteket is, megsértése esetén a kiszabott bírság a polgárok esetén 200 ezer rubelig, jogi személyek esetén ötmillió rubelig terjed.

A Duma házelnöke, Vjacseszlav Vologyin az ősökkel és a hagyományokkal indokolta a teljes tiltást. „Vannak hagyományaink, van lelkiismeretünk, és az a meglátásunk, hogy gondolnunk kell a gyerekekre, a családokra, az országra, hogy megőrizzük azt, amit az elődeink ránk hagyományoztak” – mondta.

…read more


Source:: 444.hu

      

(Visited 1 times, 1 visits today)
Dancing with the Stars első élő show szeptember 25-én!