Megrongálták az elpusztított ukrán épületekről szóló Klauzál téri kiállítást

Egy hét sem telt el a megnyitó óta, ismeretlen személyek máris megrongálták a „Postcards from Ukraine” (Képeslapok Ukrajnából) kiállítás tablóit, áll a budapesti Cseh Centrum közleményében. A centrum kezdeményezésére nyílt, a Klauzál tér Dob utcai oldalán látható fotókiállítás különböző „ukrán kulturális és más kincseket a háború kitörése előtti és a háborúban megrongálódott vagy teljesen megsemmisült állapotában mutatja be”.

Az ismeretlen tettesek a tárlat bevezető információs tábláját „teljesen letépték, valamint az orosz invázió egyik legtragikusabb szimbólumává vált Mariupol városát bemutató tablót jelentősen megrongálták”. A szervezők azt mondták, a megrongált tablókat hamarosan pótolják.

„Nehéz elképzelni, hogy a lerombolt ukrán emlékművek látványa miért inspirálta a szóban forgó járókelőt további pusztításra. Szeretnénk azt hinni, hogy ez a rombolás egyszeri tett, egy olyan emberé, aki éppen nehéz időszakon megy keresztül az életében” – mondta a történtekkel kapcsolatban Adéla Gálová, a Cseh Centrum igazgatója.

A kiállítás november 17-en nyílt meg és december 20-ig látogatható

…read more


Source:: 444.hu

      

(Visited 1 times, 1 visits today)
Dancing with the Stars első élő show szeptember 25-én!