Orbán bejelentette, mikor szavaz az országgyűlés a finnek és svédek NATO-csatlakozási kérelméről

Csak 2023 első parlamenti ülésén szavaznak Finnország és Svédország NATO-csatlakozásáról – jelentette be Orbán Viktor csütörtök délután Kassán, a V4-csúcstalálkozót követő sajtótájékoztatón.

Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő vasárnap azt mondta, hogy a találkozón Lengyelország Szlovákia és Csehország oldalán meg fogja kérni Magyarországot, hogy gyorsan ratifikálja Finnország és Svédország NATO-csatlakozását.

A NATO 30 tagjából 28 már aláírta a szerződéseket: Magyarország mellett csak Törökország nem ratifikálta még a két észak-európai ország csatlakozási kérelmét. A Szabad Európa pedig kedden arról írt, hogy a parlament utolsó ülésnapján, azaz december 7-én szavazhatnak a két kérelemről, bár ennek a parlament üléstervében sem volt nyoma.

Korábban, októberben az MSZP próbálta napirendre venni azt a két törvényjavaslatot, ami megadta volna Svédországnak és Finnországnak a parlamenti támogatást a NATO-csatlakozáshoz, de akkor azt Kövér László házelnök saját hatáskörben elutasította, és amikor az MSZP nyílt szavazást kért a javaslatról, azt a Fidesz-KDNP-s többség Kövérrel egyetértve leszavazta.

…read more


Source:: 444.hu

      

(Visited 1 times, 1 visits today)
Dancing with the Stars első élő show szeptember 25-én!