Semmi látnivaló, aztán öt gól: Portugália – Ghána 3-2

65 percig jóformán semmi sem történt a Portugália-Ghána meccsen a világbajnokság ötödik napján. A sztárokkal teletűzdelt portugál csapat a spanyolokkal ellentétben nem tarolta le sokkal gyengébb ellenfelét, csak kitartóan birtokolta a labdát, hiába. Ghánának közben esélye sem volt semmire, az első félidőben egyszer sem értek labdához a portugál kapu előtt.

A 65. percben aztán véleményes tizenegyest ítéltek a portugálok javára, amit Cristiano Ronaldo gólra váltott, de ahelyett, hogy eseménytelenül lecsorgott volna a hátra lévő fél óra, elszabadult az őrület.

A gól után a ghánaiak éledezni kezdtek, a 72. percben láthattuk az első kapura tartó lövésüket, majd Kudus beadása után André Ayew kiegyenlített. Furcsa módon a ghánai kapitány ezután mindkettejüket lecserélte.

Öt percre rá egy gyors ellentámadásból ismét előnyhöz jutottak a portugálok João Félixnek köszönhetően, majd két perc múlva a csereként beállt Rafael Leao is gólt szerzett. Ekkor jött ki igazán, hogy ha a portugálok rákapcsolnak, igazán hatékony támadásokat tudnak vezetni.

Ghána nem adta fel 3-1-nél, a 89. percben 3-2-re szépített a szintén csereként beállt Bukari.

A szokásos maratoni hosszabbítás végén még egyenlíthettek is volna: a portugál kapus, Diego Costa egy kirúgásnál nem vette észre, hogy a háta mögött még van egy ghánai játékos, Iñaki Williams. Costa majdnem elvesztette a labdát, de szerencséjére Williams elcsúszott, így megúszta. Íme a jelenet:

A csoport másik meccsén Uruguay és Kamerun 0-0-ra végeztek.

…read more


Source:: 444.hu

      

(Visited 1 times, 1 visits today)
Dancing with the Stars első élő show szeptember 25-én!