Varga Judit üzeni a pedagógusoknak: A magyar baloldal ellenük szavazott az EP-ben

416 szavazattal, 124 ellenszavazat és 33 tartózkodás arról szavazott az Európai Parlament csütörtökön, hogy a magyar kormány intézkedései nem elegendőek „az EU pénzügyi érdekeit jelenleg fenyegető rendszerszintű kockázat kezeléséhez”. Vagyis a képviselők többsége amellett szavazott, hogy fagyasszák be a Magyarországnak szánt EU-s forrásokat.

„Fontos tudni a magyar embereknek, pedagógusoknak, szülőknek és családoknak, hogy a magyar baloldal ma ismét ellenük szavazott az EP-ben” – reagált erre Varga Judit igazságügyi miniszter.

Ezzel arra a kormányzati értelmezésre utal, ami szerint a pedagógusok által követelt béremelésnek az EU-s pénzekhez való hozzáférés lenne a feltétele.

„Még szerencse, hogy az EP-nek a kondicionalitási eljárásban senki sem osztott lapot. Mindeközben a magyar kormány és a Bizottság a megoldáson dolgozik. Közösen lefektettünk 17 vállalást, amit teljesítettünk” – mutatta békülékenyebb arcát egy másik uniós intézmény felé, hogy aztán az Európai Parlamentnek megint odacsapjon:

„A 70 éves születésnapját ünneplő Európai Parlament jobban tenné, ha a kicsinyes politikai boszorkányüldözés helyett visszatérne az alapokhoz és a nemzetek közötti egység és bizalom megerősítésén dolgozna, nem pedig árkokat ásna a tagállamok közé…”

Ma több más kormánytag is arról beszélt újságíróknak, hogy szerintük az EU-biztosokat az Európai Parlament kergette bele a szigorba Magyarországgal szemben. Közben az, hogy a korrupciós kockázatok mérséklése érdekében felállított Integritás Hatóság valójában mennyit ér a korrupció ellen, az valóban erősen kérdéses.

…read more


Source:: 444.hu

      

(Visited 1 times, 1 visits today)
Dancing with the Stars első élő show szeptember 25-én!