Százötven napon keresztül minden nap lefutotta a maratont egy ausztrál nő

Egyhuzamban átfutott egész Ausztrálián, ezzel új világrekordot állított fel „a legtöbb egymást követő napi maratoni futásban” egy ausztrál futó, Erchana Murray-Bartlett, írja a BBC, aki százötven napon keresztül minden áldott nap lefutotta a maratoni távot.

Valamivel érthetőbbé teszi a tettét, hogy ezért pénzt is kapott – több mint 100 ezer ausztrál dollárt – ezt azonban nem saját célra fordítja, hanem a Wilderness Society természetvédelmi szervezetnek adományozza a lap szerint.

Sokan – nem én – életük céljaként tekintenek arra, hogy lefussák a 42 kilométeres maratoni távot, mondjuk életükben egyszer. Nemrég viszont írtunk egy brit férfiról, aki tavaly szintén minden áldott nap lefutott egy maratont, hogy gyorsabban teljen az idő.

Murray-Bartlett a kezdetektől fogva extrém körülmények között futott: hol tengerparton, földúton, autópályán, hol esőerdőkön át, néha szakadó esőben, máskor 35 fokos hőségben. De annyira extrémek talán nem voltak a körülményei, mint Lubics Szilviának, aki novemberben különleges versenyt nyert meg az Antarktiszon, ahol 70 kilométer/órás szélben, viharban, hófúvásban futott hat napon át.

…read more


Source:: 444.hu

      

(Visited 1 times, 1 visits today)
Dancing with the Stars első élő show szeptember 25-én!