7 dolog, amin nem éri meg spórolni, ha az egészségünkről van szó

A rohanó XXI. századi világban az egészségünkről való gondoskodást általában lehagyjuk a legfontosabb teendőink listájáról. Pedig ha belegondolunk, ez a logika már az alapjaiban megdől. Gondoljunk csak bele: az egészséges szervezetünk és a stabilan működő mentális képességeink azok, amelyek nap mint nap lendületben, mozgásban tartanak minket. Éppen ezért jó pár olyan szokás és eszköz akad a mindennapi életünkben, amelyen nem éri meg spórolni. Hosszú távon nemcsak az egészségünk, de a pénztárcánk is meghálálja a gondoskodást!

Tényleg drágább, ami egészséges?

Általában az étkezés kapcsán hallhatjuk a gyakori panaszt: „Én nem engedhetem meg magamnak, hogy egészségesen egyek, mert túl drága – ezért sem figyelek oda ilyesmire”. Ez azonban nem feltétlenül igaz. Vegyünk a táplálkozás példáját alapul!

Ha valaki egészségtelenül eszik, az gyakran jár gyorsétterembe, eszik előre elkészített, előrecsomagolt ételeket. Pedig ha az a alapanyagokat frissen szerezné be, jobban járhatna! Egyrészt, mert megspórolja az éttermi kiadásokat, másrészt pedig azért, mert az előre elkészített ételek általában jóval drágábbak, hiszen ki kell fizetnünk azt, hogy valaki már „mikrókésszé” tette nekünk. És akkor még nem is beszéltünk a hosszú távú folyamatokról! A helytelen táplálkozás számos egészségügyi problémát vonhat maga után, ami miatt orvosi vizsgálatokra kellhet járnunk és esetleg drága gyógyszereket kellhet szednünk.

Ez persze csak egyetlen példa volt a sokból, de jól mutatja, hogy miért is nem éri meg az egészségünk kárára megvágni a kiadásainkat. A következőkben pedig konkrétan is kitérünk arra, hogy mely területekre célszerű kiemelt figyelmet fordítani.

7 dolog, amin nem éri meg spórolni az egészségünk kárára

Ha szeretnénk áttérni egy tudatosabb, egészségesebb életre, az először lehet, hogy egy nagyobb kiadást fog jelenteni a kasszánknak, akár személyi hitel felvételét is igényelheti. Ne feledjük azonban, hogy mindezt magunkért tesszük, és azért, mert hosszú távon jobban járhatunk!

Egy megfelelő matrac

A pihentető alvás mindennek az alapja. Ha ez hiányzik az életünkből, akkor nemcsak ingerlékenyebbek és kedvetlenebbek leszünk a mindennapokban, de a koncentrációs és a teljesítőképességünk is romlik. Amennyiben a rossz alvást egy nem megfelelő matrac okozza, akkor még ortopédiai problémáink is kialakulhatnak, amelyeket később csak borsos áron tudunk rendbe hozatni. Tény, hogy egy matrac nem olcsó mulatság, de láthajtuk, hogy igazán megéri befektetni!

Rendszeres ellenőrzések

Legyen szó fogorvosról, általános vérképvizsgálatról vagy egyéb rendszeres orvosi ellenőrzésről, nem szabad, hogy a pénzügyeink miatt akár egyet is kihagyjunk! Érdemes évente elvégeztetni ezeket a vizsgálatokat, hiszen ezeknek köszönhetően elejét vehetjük a nagyobb bajoknak és időben „elkaphatjuk”, ha esetleg valamilyen gond lenne.

Otthoni iroda

A home office szélesebb körű elterjedésével egyre többen kezdtek el otthonuk kényelméből dolgozni. Azonban ami kényelmes, nem biztos, hogy egészséges is: ha egész nap a kanapén fekve dolgozunk, azt a nyakunk, a hátunk, a vállaink, a derekunk – gyakorlatilag az egész testünk megsínyli. Így, ha tudjuk, hogy rendszeresen fogunk ilyen formában munkát végezni, célszerű ennek megfelelően berendezkedni. Szerezzünk be egy ergonomikus kialakítású széket és egy állítható magasságú asztalt!

Tudjuk: ezeknek manapság igencsak megkérik az árát. Emiatt lehet, hogy személyi hitel felvételét is igénybe kell vennünk, ám mivel ezek alapvetően szabad felhasználású hitelek, bármire elkölthetjük az összeget, akár egy egész irodahelyiséget is kialakíthatunk magunknak.

Az a bizonyos étkezés…

A fenti példánál már alaposan kifejtettük, miért is fontos odafigyelni a helyes étkezésre, így ezt nem is ragoznánk tovább: vásároljunk …read more


Source:: Naturahírek

      

(Visited 1 times, 1 visits today)
Dancing with the Stars első élő show szeptember 25-én!