Mert eddig nem volt, válaszolta a kérdésre Semjén Zsolt, hogy miért kell 6 milliárdért új székház az évek óta nem ülésező Corvin-lánc Testületnek

„Mi szüksége van egy állami kitüntetés odaítélésére létrejött, napi operatív munkát nem végző, gyakorlatilag csak szökőévente találkozó, amúgy home office-ból kommunikáló 12 fős testületnek egy 2200 négyzetméteres irodaházra. Mi az a Corvin-lánc kitüntetés és kik alkotják az ezt odaítélő testületet, amié az azóta amúgy 274 millió forint értékben megvásárolt 72 műtárggyal korhűbbé varázsolt székház?” – ezekre a kérdésekre kereste a választ a HVG decemberi cikke, amire hivatkozva írásbeli kérdést tett fel a DK-s Vadai Ágnes a miniszterelnöknek.

„A Magyar Corvin-lánc Testület eddig nem rendelkezett önálló székházzal” – válaszolta arra a kérdésre Semjén Zsolt, hogy miért kell 6 milliárdért új székház az évek óta nem ülésező Corvin-lánc Testületnek. Azon kívül, hogy mert miért ne, Semjén érdemi választ nem adott. Azt viszont írta, hogy „a felújítás a közbeszerzési eljárások szigorú és teljes körű betartásával történt, (…) a Róheim-villa megújítása az eredeti, tervezett költségvetés keretein belül, túllépés nélkül készült el.”

Semjén válaszát azzal zárta, hogy „a hvg.hu portálon közölt állítás, amelyet a Képviselő Asszony is átvett, miszerint a Magyar Corvin-lánc Testület utoljára 2019-ben ülésezett, nem állja meg a helyét.” A lap szerint azonban Semjén Zsolt állítása nem felel meg a valóságnak. A testület honlapján azt írják, hogy személyesen utoljára 2019. május 10-én üléseztek. Azóta volt több online közgyűlés is, de ott ülés tartása nélkül hoztak határozatokat.

December 19-én viszont összejöttek a tagok a Róheim-villában, és megtekintették az átadás előtt álló székházat. Annak ellenére, hogy a közgyűlések, testületi ülések közt nem szerepel ez dátum, azt írják, hogy testületi ülésen döntöttek arról, hogy Orbán Viktor jelenlétében avatják majd fel az új székházat.

…read more


Source:: 444.hu

      

(Visited 1 times, 1 visits today)
Dancing with the Stars első élő show szeptember 25-én!